Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γεννήθηκε ο Werner Buchholz, επινόησε τον όρο «byte» για την μονάδα μέτρησης της ψηφιακής πληροφορίας

Ο Werner Buchholz τον Ιούνιο του 1956, επινόησε τον όρο «byte» για την μονάδα μέτρησης της ψηφιακής πληροφορίας.

Ο Buchholz ήταν μέλος των ομάδων που σχεδίασαν τα μοντέλα υπολογιστών IBM 701 και Stretch.
Ο Buchholz χρησιμοποίησε τον όρο «byte» για να περιγράψει μια ακολουθία οκτώ bit -αν και στη δεκαετία του 1950- όταν χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ο όρος, ο εξοπλισμός χρησιμοποιούσε κομμάτια πληροφοριών έξι bit και ένα byte ισοδυναμούσε με έξι bit. Ο Buchholz περιέγραψε ένα byte ως την ομάδα των δυαδικών ψηφίων που απαιτούνται για την κωδικοποίηση ενός χαρακτήρα ή τον αριθμό των bit που μεταδίδονται παράλληλα σε ένα κανάλι επικοινωνίας.

Ο Werner Buchholz γεννήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 1922 στο Ντέτμολντ της Γερμανίας.
Το 1936 η οικογένεια μετακόμισε στην Κολωνία λόγω του αυξανόμενου αντισημιτισμού που επικρατούσε στην περιοχή του Ντέτμολντ. Έπειτα από δύο χρόνια, ο Werner μετακόμισε στην Αγγλία.

Τον Μάιο του 1940, ο Werner μαζί με άλλους πρόσφυγες φοιτητές φυλακίστηκαν από τους Βρετανούς λόγω της επικείμενης πολεμικής σύρραξης του Β.Π.Π., αργότερα στάλθηκαν στον Καναδά. Το 1941 με τη βοήθεια της εβραϊκής κοινότητας στο Τορόντο, ο Werner απελευθερώθηκε και μπόρεσε να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Οι γονείς του δολοφονήθηκαν σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Litzmannstadt, το 1942 ο πατέρας του Julius και το 1944 η μητέρα του Elsa.

Ο Werner ολοκλήρωσε την ακαδημαϊκή του εκπαίδευσή του, αποφοιτώντας ως ηλεκτρολόγος μηχανικός από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech).

Ο Buchholz εργάστηκε για πολλά χρόνια στην IBM στη Νέα Υόρκη.

Ο Werner Buchholz ήταν μέλος της ομάδας της IBM που σχεδίασε τον υπολογιστή IBM 701 και τον IBM 7030 Stretch, τον πρώτο υπερυπολογιστή με τρανζίστορ της IBM! Η δουλειά του αφορούσε τον καθορισμό προτύπων στον τομέα της κωδικοποίησης χαρακτήρων στα υπολογιστικά συστήματα. Το 1956, επινόησε τον όρο byte ως μονάδα ψηφιακής πληροφορίας.

Το 1990, ο Buchholz έλαβε το βραβείο IEEE Computer Pioneer Award.

Η σύζυγός του Άννα πέθανε το 2007 και ο γιος τους Τζον το 1975. Ο Buchholz απεβίωσε τον Ιούλιο του 2019 σε ηλικία 96 ετών.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #WernerBuchholz #bit #byte #computer

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment