Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γεννήθηκε ο W. Chandler, ήταν υπεύθυνος για την εγκατάσταση της υπολογιστικής μηχανής Colossus

Την 01.12.1913 γεννήθηκε στο Bridport της Αγγλίας, ο W. Chandler ο οποίος κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν υπεύθυνος για την εγκατάσταση και τη συντήρηση της υπολογιστικής μηχανής Colossus στο Bletchley Park.
 
Στη φωτογραφία -του 1981- βλέπουμε τον Chandler στην συνάντηση που είχε με τους συναδέλφους που όλοι μαζί είχαν εργαστεί μαζί στον υπολογιστή Colossus.
 
Ο υπολογιστής Colossus χρησιμοποιήθηκε στην αποκρυπτογράφηση των γερμανικών επικοινωνιών κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
 
–Σύμφωνα με πηγές αυτόν τον υπολογιστή, τον χρησιμοποίησε και ο Alan Turing για να τον βοηθήσει σε κάποιους υπολογισμούς της κρυπτογραφικής διαδικασίας Banburismus, την οποία είχε δημιουργήσει για τη διάσπαση των γερμανικών μηνυμάτων Kriegsmarine (ναυτικού) που κρυπτογραφήθηκαν με μηχανές Enigma.–
 
Ο W. Chandler μετά τον πόλεμο βοήθησε στην ανάπτυξη και εγκατάσταση του υπολογιστή MOSAIC για το Radar Establishment στο Malvern της Αγγλίας και αργότερα εργάστηκε για την αναγνώριση οπτικών χαρακτήρων στο Βρετανικό Ταχυδρομείο.
 
Απεβίωσε στις 11 Σεπτεμβρίου 1989.
 
#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #Colossusteam #BletchleyPark

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment