Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γεννήθηκε ο Timothy Paterson, ο «πατέρας» του DOS

 Ο «μπαμπάς» του DOS έχει σήμερα γενέθλια! Θα τον βρείτε στο Linkedin με το όνομα dosdaddy και εμείς δε χάσαμε ευκαιρία, του στείλαμε αίτημα φιλίας. Λέμε να τον προσκαλέσουμε να έλθει στο Μουσείο.

Ο Αμερικανός Timothy Paterson (01.06.1956) προγραμματιστής της Seattle Computer Products, έγραψε το αρχικό λειτουργικό σύστημα για τον μικροεπεξεργαστή 8086 της Intel το 1980, αρχικά το ονόμασε QDOS (Quick and Dirty Operating System), το οποίο μετονομάστηκε σύντομα σε 86-DOS.
Έναν χρόνο αργότερα, η εταιρεία Microsoft αγόρασε αποκλειστικά δικαιώματα για να πουλήσει το λ/σ, το οποίο μετονόμασε σε MS-DOS, στην IBM για τον πρώτο της προσωπικό υπολογιστή (5150). Οι εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος που ήταν συμβατές με IBM, διατέθηκαν στην αγορά με το όνομα PC-DOS. Η έκδοση 1.0 κυκλοφόρησε το 1981.

Η Microsoft αγόρασε το DOS του Tim Paterson για 75.000$.

Ο Paterson εργάστηκε ως προγραμματιστής στη Microsoft την περίοδο 1981-1982 και έπειτα αποχώρησε για να δημιουργήσει την εταιρεία Falcon Technology (η οποία αγοράστηκε από τη Microsoft το 1986), στη συνέχεια εργάστηκε σε δύο ακόμη θέσεις εργασίας με τη Microsoft από το 1986-1988 και το 1990-1998 αντίστοιχα, γράφοντας τον κώδικα για το Visual Basic.
Από την Microsoft αποχώρησε οριστικά το 1998 και από τότε μέχρι σήμερα εργάζεται ως ανεξάρτητος μηχανικός.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί, ότι σχεδίασε το πρώτο hardware προϊόν της Microsoft, το οποίο ήταν μια κάρτα υπολογιστή για την Apple. Η κάρτα ονομαζόταν SoftCard και έδινε τη δυνατότητα στα προγράμματα που ήταν σχεδιασμένα για το λειτουργικό σύστημα CP/M (το οποίο περιλαμβανόταν στην κάρτα όπως και η Microsoft BASIC) να «τρέχουν» στον Apple II.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #TimPaterson #dos #msdos #microsoft

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment