Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γεννήθηκε ο Steven Sasson, ο εφευρέτης της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής

Η πρωτότυπη κάμερα του Sasson ζύγιζε 3,6 κιλά και χρειαζόταν 23 δευτερόλεπτα για να ψηφιοποιήσει τα 10.000 ασπρόμαυρα pixel! Ήταν 0,01MP.

Για τις χιλιάδες φωτογραφίες που έχουμε «βγάλει» και για όσες θα «βγάλουμε» στο μέλλον ας ευγνωμονούμε τον εφευρέτη της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής, τον Steven Sasson, ο οποίος γεννήθηκε στις 4.7.1950 στις Η.Π.Α.

Στα μέσα της δεκαετίας του ‘70, ο Sasson ως νέος ηλεκτρολόγος μηχανικός, προσλήφθηκε από τον Eastman Kodak, η οποία εκείνη την εποχή ήταν παγκόσμιος ηγέτης στη φωτογραφία. Ήταν μέλος μιας ομάδας που προσπαθούσε να ενσωματώσει ηλεκτρονικές εντολές στις φωτογραφικές μηχανές. Τότε του ζητήθηκε να αξιολογήσει ένα νέο chip αισθητήρων CCD τις εταιρείας Fairchild Imaging.

Το 1975 και έπειτα από μήνες ερευνών και δοκιμών δημιούργησε την πρώτη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή!

Εκείνη την εποχή, εν μέρει λόγω της εφεύρεσης του Sasson, διαφαινόταν ότι η Eastman Kodak θα βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της μετάβασης στην ψηφιακή φωτογραφία. Δυστυχώς, εκείνη την ημέρα, η εφεύρεση του Sasson έκανε όλους στο δωμάτιο της Eastman Kodak να χαμογελούν, αλλά στη συνέχεια όλα ξεχάστηκαν γρήγορα.

Ο Sasson έλαβε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (υπ’ αριθμόν 4131919) το Δεκέμβριο του 1978, αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αποτελεί μαρτυρία για το θλιβερό τέλος της πιθανής έγκαιρης εισόδου του Eastman Kodak στην ψηφιακή φωτογραφία. Αντί η εταιρεία να στοχεύσει στην ψηφιακή φωτογραφία, ξεκίνησε έναν κλώνο της instant κάμερας της Polaroid, γεγονός που την οδήγησε σε μια ιστορική υπόθεση παραβίασης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και διαμάχης μεταξύ των δύο εταιρειών.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #digital #camera #kodak #photography #photo #StevenSasson

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment