Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γεννήθηκε ο Steve Wozniak, ο συνιδρυτής της Apple

Πριν τους υπολογιστές Apple είχε κατασκευάσει ένα μηχανισμό για δωρεάν τηλεφωνικές κλήσεις τον οποίο και πωλούσε εντός της φοιτητικής εστίας!

Στις 11.08.1950 γεννήθηκε ο συνιδρυτής της Apple Steve Wozniak, γνωστός και με το παρατσούκλι «Woz».

Ο Wozniak έχει αναφέρει ότι το επώνυμό του ήταν Πολωνικό και έχει μιλήσει για την πολωνική και την ουκρανική καταγωγή του.

Σχεδιαστής ενός από τους πρώτους προσωπικούς υπολογιστές στον κόσμο, του Apple I (1976) αλλά και του επόμενου μοντέλου Apple IΙ (1977).

Το 1972, ενώ σπούδαζε ακόμη στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ, ο Wozniak είχε κατασκευάσει ένα «μπλε κουτί», το οποίο ήταν μια γεννήτρια ήχου την οποία και χρησιμοποιούσε για να κάνει δωρεάν τηλεφωνήματα. Το «κουτιά» αυτά τα οποία πουλούσε σε φοιτητές της πανεπιστημιακής εστίας.

Το 1985 αποχώρησε από την Apple και το 1987 κατασκεύασε το CL9, το πρώτο προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης (το οποίο βλέπετε στο δεξί μέρος της εικόνας της ανάρτησης).

Το 1987 παύει οριστικά να εργάζεται στην Apple, όμως συνέχισε να βοηθά την εταιρεία και ταυτόχρονα παρέμεινε μέτοχος της εταιρείας. Ο Wozniak έγινε δάσκαλος – το οποίο ήταν και ένα από τα όνειρά του- και δίδασκε μάθημα σχετικό με τους υπολογιστές σε παιδιά δημοτικού.

Από τον Νοέμβριο του 2019, ο Wozniak κατέχει μια επίτιμη θέση στην Apple, έπειτα από την παραίτησή του το 1985.

Επίσης τα τελευταία έτη, έχει βοηθήσει στη χρηματοδότηση πολλαπλών επιχειρηματικών εγχειρημάτων που ασχολούνται με τομείς όπως οι τηλεπικοινωνίες, η μνήμη flash καθώς και η ανάπτυξη της τεχνολογικής εκπαίδευσης.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #cl9 #apple #stevewozniak #innovation #apple1 #apple2

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment