Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γεννήθηκε ο Shigeru Miyamoto, ο δημιουργός των Marios Bros, Donkey Kong, The Legend of Zelda, κ.α.

Στις 16.11.1952 γεννήθηκε ο Shigeru Miyamoto ο οποίος στην αρχή της καριέρας του δεν είχε σκεφθεί ότι θα δημιουργεί βιντεοπαιχνίδια.

Αντ’ αυτού, ήθελε να γίνει καλλιτέχνης! Μάλιστα στην πρώτη συνάντηση με τον Hiroshi Yamauchi, τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο της Nintendo, του έδειξε μερικά από τα χειροποίητα παιχνίδια που είχε κατασκευάσει.

Ο Miyamoto θεωρείται «ο πατέρας των σύγχρονων βιντεοπαιχνιδιών» και «ο Walt Disney των ηλεκτρονικών παιχνιδιών».

Ο ίδιος έχει δημιουργήσει πολλά από τα πιο διάσημα βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών της Nintendo συμπεριλαμβανόμενων των Marios Bros, Donkey Kong, The Legend of Zelda, Star Fox, Pikmin και F-Zero.

Πολλά από αυτά είναι εμπνευσμένα από τις πτυχές της ζωής του.

Σε πολλές συνεντεύξεις του, ο Miyamoto έχει δηλώσει ότι το «The Legend of Zelda» του 1986, εμπνεύστηκε από τις αναμνήσεις του για τις εξερευνήσεις που έκανε ως παιδί στην ύπαιθρο του Κιότο.

Επίσης, το παιχνίδι «Pikmin» του 2001 προήλθε από την χαρά που έχει να περνάει χρόνο στον κήπο του.

Και κλείνοντας σχετικά με όσους θέλουν να γίνουν video game developer, έχει πει τα ακόλουθα στους Times: «Αναζητώ πάντα σχεδιαστές που δεν είναι παθιασμένοι λάτρεις των παιχνιδιών.

Ο λόγος είναι ότι οι άνθρωποι που παίζουν πολλά βιντεοπαιχνίδια είναι λιγότερο πρόθυμοι να δοκιμάσουν νέες ιδέες».

 

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #anniversary #ShigeruMiyamoto #nintendo #videogames #retrogames #retrogaming

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment