Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γεννήθηκε ο Seymour Roger Cray, θεωρείται από τους πρωτοπόρους της αρχιτεκτονικής των υπερυπολογιστών

Seymour Cray: ο άνθρωπος που «έφερε» το στυλ στους supercomputers, στα οποία κυριαρχούσε ο εντυπωσιακός σχεδιασμός οι μεγάλες επιφάνειες γυαλιού μέχρι και οι καναπέδες γύρω από τον υπολογιστές.

Στις 28.09.1925 γεννήθηκε ο Seymour Roger Cray, Αμερικανός ηλεκτρολόγος μηχανικός που θεωρείται από τους πρωτοπόρους της αρχιτεκτονικής των υπερυπολογιστών.

Τον ονόμασαν «ο πατέρας του supercomputing». Η καριέρα του ξεκίνησε με την κρυπτογράφηση των συστημάτων της αμερικανικής κυβέρνησης και συνεχίστηκε με την συνίδρυση της Control Data Corporation (CDC).

Για πάνω από τρεις δεκαετίες ο Cray, πρώτα με την CDC και έπειτα με τις δικές του εταιρείες, μεταξύ άλλων και την Cray, οδήγησε τη βιομηχανία σε καινοτόμες λύσεις στους υπολογιστές καθώς και στην επίλυση εκατοντάδων δύσκολων επιστημονικών, μηχανικών και στρατιωτικών προβλημάτων. Πολλοί από τους υπερυπολογιστές του Cray εκτίθενται στο Computer History Museum.

Ο Cray πέθανε σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα το 1996.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #SeymourRogerCray #CDC #supercomputer #supercomputing #Cray

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment