Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γεννήθηκε ο Robert Noyce, συνείσφερε εξέλιξη των ολοκληρωμένων κυκλωμάτων και των επεξεργαστών

«Πετούσε» αεροσκάφη, έκανε σκι σε επικίνδυνες πλαγιές, τραγουδούσε Μαδριγάλι (είδος μουσικής) και τις υπόλοιπες ώρες ασχολούταν με «τσιπάκια»!

Στις 12.12.1927 γεννήθηκε ο Robert Norton Noyce. Ήταν ένας από τους ανθρώπους που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των ολοκληρωμένων κυκλωμάτων και ειδικότερα των επεξεργαστών, ήταν συνιδρυτής της εταιρείας Fairchild Semiconductor και της Intel.

Έμεινε γνωστός με το προσωνύμιο «Δήμαρχος της Silicon Valley».

Λίγο πιο αναλυτικά: Μετά την αποφοίτησή του από το MIT το 1953, ο Noyce προσλήφθηκε στην εταιρεία Philco. Το 1956 ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία του William Shockley, την Shockley Semiconductor Laboratory, από την οποία αποχώρησε το 1957. Το 1958, έγινε μέλος της περιβόητης ομάδας των «οκτώ προδοτών», η οποία απαρτίζονταν από τους πρώην συνεργάτες του Shockley, τον οποίο εγκατέλειψαν για να ιδρύσουν την εταιρεία Fairchild Semiconductor.

Το 1959 ο Noyce θα καταφέρει να βρει λύση στο πως θα διασυνδέονταν τα εξαρτήματα των ολοκληρωμένων κυκλωμάτων. Έχοντας στο ενεργητικό του 15 ευρεσιτεχνίες, με πρώτη την προαναφερθείσα, ο Noyce ακολούθησε λαμπρή σταδιοδρομία ως μηχανικός αλλά και ως επιχειρηματίας.

«Η αισιοδοξία είναι απαραίτητο συστατικό της καινοτομίας. Πώς αλλιώς μπορεί το άτομο να δεχθεί την αλλαγή παρά την ασφάλεια, την περιπέτεια παρά το να μένει σε ασφαλής μέρη;», είχε πει ο Robert Noyce.

Απεβίωσε στις 3 Ιουνίου του 1990.

 

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #RobertNoyce #chip #intel

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment