Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γεννήθηκε ο Robert Kahn, μηχανικός υπολογιστών με σημαντική συνεισφορά στο διαδίκτυο

Είναι και αυτός ένας από τους ανθρώπους που τους «χρωστάμε» ότι σήμερα επικοινωνούμε -και ότι άλλο κάνουμε- άμεσα μέσω του διαδικτύου.

Στις 23.12.1938, γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη ο Robert Kahn (δεξιά στη φωτογραφία), είναι μηχανικός υπολογιστών και μεταξύ αυτών που τους αποδίδεται ο τίτλος ως «ο πατέρας του Διαδικτύου».

Αντίστοιχο τίτλο έχει και ο Vint Cerf (αριστερά φωτ.), όπου μαζί ανέπτυξαν την αρχιτεκτονική του πρωτοκόλλου TCP/IP, το βασικό για την επικοινωνία του διαδικτύου. Επίσης μαζί έλαβαν το ύψιστο βραβείο στην Πληροφορικής, το Turing Award.

Μετά το τέλος των σπουδών του, ο Kahn προσλήφθηκε στην ερευνητική εταιρεία BBN (Bolt Beranek and Newman Inc), όπου ήταν υπεύθυνος για το σχεδιασμό συστήματος του ARPANET, της πρώιμης μορφής του σημερινού διαδικτύου. Επίσης ανέπτυξε το Interface Message Processor (IMP), έναν υπολογιστή που χρησίμευσε ως κόμβος εναλλαγής πακέτων για τη διασύνδεση των υπολογιστών που απάρτιζαν το δίκτυο ARPANET από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 έως το 1989.

Το 1972, έγινε διευθυντής του Γραφείου Information Processing Techniques του U.S. Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA). Τον Οκτώβριο του 1972, ο Kahn παρουσίασε την λειτουργία του δικτύου ARPANET, συνδέοντας 20 διαφορετικούς υπολογιστές στο International Computer Communication Conference, το επιστημονικό κοινό συνειδητοποίησε ότι η εναλλαγή πακέτων ήταν μια σημαντική νέα τεχνολογία.

 

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #RobertKahn #arpanet #internet #tcpip

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment