Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γεννήθηκε ο Reynold Johnson, θεωρείται ο «πατέρας του σκληρού δίσκου»

Στις 16.07.1906 γεννήθηκε ο Reynold Johnson, θεωρείται ο «πατέρας του σκληρού δίσκου».

Συνεργάστηκε επίσης με τη Sony και εφηύρε τη διαδικασία αποθήκευσης βίντεο σε βιντεοκασέτα, οδηγώντας στη δημιουργία του βίντεο.

Ο Johnson έλαβε 90 διπλώματα ευρεσιτεχνίας κατά τη διάρκεια της καριέρας του, πολλά στον τομέα των συσκευών για τις διάτρητες κάρτες.

Ενώ ήταν δάσκαλος γυμνασίου στο Μίσιγκαν το 1931, ο Johnson επινόησε μια νέα μέθοδο για τη βαθμολόγηση διαγωνισμάτων πολλαπλών επιλογών, ανιχνεύοντας αγώγιμα σημάδια μολυβιού στα φύλλα απαντήσεων. Στη συνέχεια η μέθοδος του αγοράστηκε από την IBM.

Έγινε μέλος της IBM ως μηχανικός και ήταν ο πρώτος επικεφαλής (1952) του IBM San Jose Laboratory. Το 1937 δημιούργησε το IBM 805 Test Scoring Machine. Έπειτα ο Johnson ξεκίνησε εργασίες που οδήγησαν το 1955 στην κατασκευή της πρώτης συσκευής αποθήκευσης δεδομένων σε δίσκους, η οποία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά με τον υπολογιστή IBM RAMAC [Random Access Method of Accounting and Control.].

Τιμήθηκε με πολλά βραβεία, όπως το Εθνικό Μετάλλιο Επιστημών από τον Πρόεδρο Ρέιγκαν το 1986, και το 1992, το IEEE καθιέρωσε το ετήσιο Βραβείο Reynold B. Johnson για την Πρόοδο της Τεχνολογίας Αποθήκευσης Πληροφοριών.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #ReynoldJohnson #ibm #punchedcard #data #storage #sony

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment