Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γεννήθηκε ο Ray Ozzie, προγραμματιστής, γνωστός για το ρόλο του στη δημιουργία Lotus Notes

Ο Bill Gates έχει αποκαλέσει τον Ray Ozzie ότι είναι ένας από τους πέντε κορυφαίους προγραμματιστές στο σύμπαν!

Ο Raymond (Ray) Ozzie, ο οποίος γεννήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 1955, είναι κατά κύριο λόγο γνωστός για το ρόλο του στη δημιουργία Lotus Notes.

Το 1979, έλαβε το πτυχίο του στην επιστήμη των υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Illinois. Ο Ozzie εργάστηκε στο σύστημα PLATO και ξεκίνησε την καριέρα του στην Data General Corporation.

Έπειτα εργάστηκε στην Software Arts μαζί με τους Dan Bricklin και Bob Frankston (δημιουργούς του προγράμματος VisiCalc), σε αυτό το προϊόν και στο TK Solver.

Λίγο αργότερα, προσλήφθηκε από τους Jonathan Sachs και Mitch Kapor για να εργαστεί στην Lotus Development για να αναπτύξει αυτό που έγινε Lotus Symphony.

Ο Ozzie εγκατέλειψε την Lotus Development το 1984 και ίδρυσε την Iris Associates για να δημιουργήσει το προϊόν που αργότερα πωλήθηκε από την Lotus ως Lotus Notes.

Η Iris Associates εξαγοράστηκε από την Lotus το 1994 και η ίδια η Lotus εξαγοράστηκε από την IBM το 1995.

Ο Ozzie εργάστηκε εκεί για αρκετά χρόνια πριν φύγει για να ιδρύσει την Groove Networks. Η Groove εξαγοράστηκε από τη Microsoft το 2005, όπου ο Ozzie έγινε ένας από τους τρεις κύριους τεχνικούς.

Στις 15 Ιουνίου 2006, ο Ozzie ανέλαβε το ρόλο του Chief Software Architect στην Microsoft, αντικαθιστώντας τον Bill Gates.

Στη συνεισφορά του στη Microsoft συγκαταλέγεται και ο σχεδιασμός του Microsoft Azure (αρχικά «Windows Azure») η οποία είναι μια πλατφόρμα cloud computing.

 

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #lotus #microsoft #RayOzzie

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment