Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γεννήθηκε ο Ralph Baer, ο «πατέρας» των videogames

Ο «πατέρας» των videogames!

Στις 08 Μαρτίου 1922, γεννήθηκε ο Ralph Baer, ο οποίος επινόησε το «Καφέ Κουτί», Brown Box την πρώτη κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών και ως εφευρέτης αρκετών ακόμα ευρεσιτεχνιών βοήθησε στην ανάπτυξη των βιντεοπαιχνιδιών.

Στην ηλικία των έντεκα, ο Baer αποβλήθηκε από το σχολείο του στη Γερμανία λόγω της Εβραϊκής του καταγωγής και αναγκάστηκε να φοιτήσει σε ένα σχολείο μόνο για Εβραίους. Δυο μέρες πριν τη «Νύχτα των Κρυστάλλων» («Νύχτα του Πογκρόμ») διέφυγε με την οικογένειά του από τη Γερμανία.

Στην Αμερική ολοκλήρωσε μόνος του τη μόρφωσή του και εργάστηκε σε εργοστάσιο. Το 1940, απέκτησε δι’ αλληλογραφίας το πτυχίο του ραδιοτεχνίτη. Το 1943, κλήθηκε να καταταγεί στον Αμερικανικό Στρατό και συμμετείχε στην πολεμική προσπάθεια κατά των Γερμανών, υπηρετώντας στην υπηρεσία αντικατασκοπείας στο αρχηγείο των Αμερικανών στο Λονδίνο.

Μετά τον πόλεμο -το 1949- συνέχισε τις σπουδές του αποκτώντας πτυχίο στην ειδικότητα του Μηχανικού τηλεοράσεων από το National Radio Institute. Εργάστηκε σε εταιρείες ηλεκτρονικών ως σχεδιαστής και αργότερα ως στέλεχος, ιδρύοντας και τη δική του επιχείρηση πριν καταλήξει στην εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών αμυντικού τομέα Sanders Associates, όπου παρέμεινε μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 1987.

Η ανάπτυξη του Brown Box ξεκίνησε το 1966 από την εταιρεία Sanders Associates. Το 1971 η άδεια για την κατασκευή του παραχωρήθηκε στην εταιρεία Magnavox και αφού μετονομάστηκε σε Magnavox Odyssey, η παιχνιδοκονσόλα κυκλοφόρησε το 1972 γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία.

Επίσης, ο Baer δημιούργησε το πρώτο φωτοπίστολο και το αντίστοιχο παιχνίδι που μαζί πωλούνταν σαν πακέτο επέκτασης για το Odyssey.
Το φωτοπίστολο ήταν η πρώτη περιφερειακή συσκευή για βιντεοκονσόλα.

Το 2006 του απονεμήθηκε από τον τότε Πρόεδρο των Η.Π.Α. Τζορτζ Μπους το Εθνικό Μετάλλιο Τεχνολογίας και Καινοτομίας για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη των βιντεοπαιχνιδιών παγκοσμίως.

Την ίδια χρονιά δώρισε όλα τα πρωτότυπα των κατασκευών που κατείχε και όλα τα έγγραφά του στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Smithsonian Institution.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #RalphBaer #MagnavoxOdyssey #videoconsoles #videogames #pong

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment