Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γεννήθηκε ο Per Georg Scheutz, ήταν γνωστός για την κατασκευή της πρώτης λειτουργικής «Διαφορικής Μηχανής»

Στις 23.09.1785 γεννήθηκε ο Σουηδός Pehr (Per) Georg Scheutz οποίος ήταν γνωστός για την κατασκευή της πρώτης λειτουργικής «Διαφορικής Μηχανής» καθώς επίσης της πρώτης αριθμομηχανής που είχε τη δυνατότητα να εκτυπώσει τα αποτελέσματά της.

Το 1843, ο Scheutz μαζί με τον γιο του, Edvard, ολοκλήρωσαν τη δημιουργία της αριθμομηχανή Scheutzian calculation engine, η οποία βασισμένη στην μηχανή του Charles Babbage θα μπορούσε να επεξεργαστεί και να υπολογίσει αριθμούς 15 ψηφίων. Στη συνέχεια αυτή παρήχθη σε κάποια τεμάχια και έτσι κατάφεραν να πουλήσουν μερικές.

Το αποτέλεσμα ήταν να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στην έκθεση του Παρισιού το 1855 και να χρησιμοποιηθεί από το Παρατηρητήριο Dudley στη Νέα Υόρκη για να υπολογίσει μερικούς πίνακες.
Ένα δεύτερο αντίγραφο χρησιμοποιήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του Ηνωμένου Βασιλείου για τον υπολογισμό των πινάκων για τον αναπτυσσόμενο κλάδο ασφάλισης ζωής.

Ο Pehr Georg Scheutz πέθανε στις 22 Μαΐου 1873, στη Στοκχόλμη.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #Scheutz #CharlesBabbage #differenceengine

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment