Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γεννήθηκε ο Paul Allen, συνιδρυτής της Microsoft

«Στα πρώτα οκτώ χρόνια της Microsoft, ήμασταν αλυσοδεμένοι στις δουλειές μας. Αφότου αρρώστησα για πρώτη φορά, αποφάσισα ότι θα ήταν πιο περιπετειώδες να εξερευνήσω περισσότερο τον κόσμο εκεί έξω».

Δυνατή φράση που ανήκει στο συνιδρυτή της Microsoft, Paul Allen ο οποίος γεννήθηκε στις 21.01.1953 στο Seattle των Η.Π.Α.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ήταν ο εμπνευστής της ονομασίας της εταιρείας «Micro-Soft», από τις λέξεις microprocessor και software.

Μαζί με τον Bill Gates, ήταν συμμαθητές στο γυμνάσιο του Lakeside School στο Seattle των ΗΠΑ, με τον Allen να είναι δύο χρόνια μεγαλύτερος. Η φιλία τους συνεχίστηκε και στο πανεπιστήμιο του Harvard όπου ως φοιτητές συνεργάστηκαν προκειμένου να δημιουργήσουν το software για τον μικροϋπολογιστή Altair 8800, με βάση τη γλώσσα προγραμματισμού BASIC.

Ο Allen αποχώρησε από τη Microsoft το 1982 όταν διαγνώστηκε με λέμφωμα Hodgkin, όμως παρέμεινε στο διοικητικό συμβούλιο ως αντιπρόεδρος μέχρι το 2000. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Bill Gates είχε ζητήσει από τον Allen να του δώσει μερικές από τις μετοχές του για να αντισταθμίσει το υψηλότερο έργο που ο Gates πίστευε ότι είχε προσφέρει στην Microsoft.

Σύμφωνα με τον Allen, ο Gates έχει πει ότι «έκανε σχεδόν τα πάντα για την BASIC» και η εταιρεία θα έπρεπε να χωριστεί 60-40 υπέρ του. Ο Allen δέχθηκε αυτή την πρόταση, ενώ αργότερα ο Gates διαπραγματεύτηκε εκ νέου φθάνοντας στο ποσοστό 64–36. Το 1983, ο Gates προσπάθησε να αγοράσει τις μετοχές του Allen -με 5 $ ανά μετοχή- όμως ο Allen αρνήθηκε. Τα επόμενα χρόνια με την αλματώδη αύξηση της Microsoft και την αξία που απέκτησαν οι μετοχές της εταιρείας, έκαναν τον Allen δισεκατομμυριούχο, φιγουράροντας ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Το 1986, οι δύο φίλοι και συνιδρυτές της Microsoft, αποκατέστησαν τις σχέσεις τους και μάλιστα από κοινού δώρισαν 2,2 εκ. $ στο παιδικό τους σχολείο, το Lakeside School.

Του άρεσε η μουσική και ήταν μέλος του μουσικού συγκροτήματος Underthinkers στο οποίο έπαιζε ηλεκτρική κιθάρα, το 2013 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο Everywhere At Once. Επίσης είχε στην κατοχή του ομάδες όπως: Seattle Seahawks, Portland Trail Blazers του NBA και ήταν συνιδιοκτήτης της ομάδας ποδοσφαίρου Seattle Sounders FC.

Διέθεσε περισσότερα από 2 δις $ σε κλάδους όπως η εκπαίδευση, η άγρια ζωή και η προστασία του περιβάλλοντος, οι τέχνες, η υγεία και κάποιες κρατικές υπηρεσίες. Απεβίωσε το 2018, έχοντας ξεκινήσει να δίνει μάχη για την ζωή του από το 1982.

Για τους επιστήμονες, ήταν ο φιλάνθρωπος πίσω από το Ινστιτούτο Allen, γνωστός για την πρωτοποριακή έρευνα χαρτογράφησης του εγκεφάλου και των κυττάρων, έχοντας μεταξύ άλλων δημιουργήσει το Allen Institute for Artificial Intelligence.

 

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #paulallen #microsoft #billgates

 

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment