Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γεννήθηκε ο ο Ken Thompson, συνδημιουργός του λειτουργικού σύστηματος UNIX

«Μία από τις πιο παραγωγικές μέρες μου ήταν όταν πέταξα 1.000 γραμμές κώδικα». Αν είσαι ο συνδημιουργός του UNIX, κάτι παραπάνω θα ξέρεις… για να το λες.

Στις 04.02.1943 στη Νέα Ορλεάνη της Louisiana γεννήθηκε ο Ken Thompson ο οποίος μαζί με τον Dennis Ritchie δημιούργησαν το λειτουργικό σύστημα UNIX.

Ο πατέρας του ήταν στο ναυτικό των Η.Π.Α και η οικογένειά του μετακινούνταν συχνά σε άλλα μέρη. Ο Thompson έκανε το Bachelorette of Science το 1965 και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στην Ηλεκτρολογία και την Πληροφορική (το 1966) στο Πανεπιστήμιο της California.

Μετά το τέλος των σπουδών τους, ο Ken Thompson και ο Dennis Ritchie εντάχθηκαν στο ερευνητικό κέντρο Computing Sciences Research Center των Bell Laboratories στο Murray Hill.

Ο Thompson και αργότερα ο Dennis Ritchie ανέπτυξαν τη γλώσσα προγραμματισμού Β βασιζόμενοι κυρίως στη γλώσσα BCPL, στη συνέχεια αυτή τους η εργασία χρησιμοποιήθηκε στο έργο Multics που οδήγησε στη δημιουργία του UNIX.

Έτσι, στα τέλη της δεκαετίας του 1960, ο Thompson έγινε μέρος του δημοφιλούς έργου Multics (Multiplexed Information & Computing Service) που ήταν μια προσπάθεια μεταξύ των Bell Labs, του MIT και της General Electric για την ανάπτυξη νέων λειτουργικών συστημάτων. Η Bell Labs αποχώρησε από το έργο λόγω κάποιων ζητημάτων, αλλά ο Thompson και ο Ritchie συνέχισαν να εργάζονται σε αυτό. Ως αποτέλεσμα, δημιουργήθηκε ένα λειτουργικό σύστημα με το βασικό σύστημα αρχείων που είναι σήμερα γνωστό ως UNIX.

Ο Thompson μοιράστηκε μαζί με τον Ritchie το βραβείο Turing το 1983, μεταξύ και άλλων βραβείων που τους απονεμήθηκαν ήταν το μετάλλιο Hamming από το IEEE το 1990 και το Εθνικό Μετάλλιο Τεχνολογίας από τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. Bill Clinton το 1999.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #UNIX #programminglanguage #KenThompson

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment