Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γεννήθηκε ο Lou Ottens, ο εφευρέτης της κασέτας ήχου

Η εφεύρεσή του θα ακούγεται για πάντα!

Ο Lou Ottens, ήταν ο Ολλανδός μηχανικός ο οποίος βρισκόταν πίσω από την εφεύρεση της κασέτας ήχου!
Γεννήθηκε στις 21.06.1926.

Περίπου 100 δισεκατομμύρια κασέτες έχουν πουληθεί σε όλο τον κόσμο από τότε που πρωτοκυκλοφόρησαν, τη δεκαετία του 1960.

Ο Ottens, το 1960, έγινε επικεφαλής του Τμήματος Ανάπτυξης Νέων Προϊόντων της Philips, όπου ο ίδιος και η ομάδα του ανέπτυξαν την κασέτα.

Το 1963, η εφεύρεση της κασέτας παρουσιάστηκε στο Berlin Radio Electronics Fair και σύντομα έγινε παγκόσμια επιτυχία.

Όταν ο Ottens έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την εφεύρεσή του συνεργάστηκε με τη Philips και τη Sony, την στιγμή που αρκετές Ιαπωνικές εταιρείες άρχισαν να αναπαράγουν παρόμοια είδη κασέτας σε διάφορα μεγέθη.

Όταν η κασέτα «έκλεισε» τα 50α της χρόνια στην αγορά, ο Ottens σε δήλωσή του στο περιοδικό Time είπε: ότι η συγκεκριμένη εφεύρεση έκανε θρίαμβο από την πρώτη μέρα.

O Ottens συμμετείχε επίσης, στην ανάπτυξη του CD, όπου μέχρι σήμερα έχουν πωληθεί περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια CD παγκοσμίως.

Το 1982, όταν η Philips παρουσίασε μία μονάδα αναπαραγωγής ήχου Compact Disc, ο Ottens δήλωσε ότι: «από εδώ και στο εξής, το σύστημα αναπαραγωγής ήχου της κασέτας θεωρείται ξεπερασμένο».

Αποσύρθηκε τέσσερα χρόνια αργότερα. Όταν ρωτήθηκε για την καριέρα του, είπε ότι λυπήθηκε πάρα πολύ όταν η Sony και όχι η Philips δημιούργησε το εμβληματικό κασετόφωνο, το Walkman.

Οι κασέτες έχουν μεγάλη ζήτηση τα τελευταία χρόνια. Πολλοί καλλιτέχνες, ανάμεσά τους η Lady Gaga και το συγκρότημα «The Killers» έχουν κυκλοφορήσει τη μουσική τους σε κασέτες.

Σύμφωνα με την επίσημη εταιρεία Charts στο Ηνωμένο Βασίλειο, η πώληση κασετών αυξήθηκε κατά 103% το πρώτο εξάμηνο του 2020 σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο του 2019. Επίσης και στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Nielsen music, οι πωλήσεις κασετών αυξήθηκαν κατά 23% το 2018 σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #cassettetape #walkman #louottens #philips #sony #cd

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment