Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γεννήθηκε ο John Patterson, ήταν ιδρυτής της εταιρείας National Cash Register (NCR)

Η φράση «you’re fired!» (απολύεσαι!) λέγεται ότι ξεκίνησε από τον εικονιζόμενο της φωτογραφίας, ο οποίος μάλιστα το 1914 απέλυσε τον Thomas Watson, μετέπειτα πρόεδρο της IBM, γιατί του είχε προτείνει να εκσυγχρονίσουν τις ταμειακές μηχανές που κατασκεύαζε η NCR.
Πριν γίνει αυτό, είχε απολύσει υπάλληλο της εταιρείας, του οποίου το γραφείο το είχε βγάλει στο γρασίδι και το έκαψε! Ο θρύλος λέει ότι έτσι προέκυψε η φράση «you’re fired!».
 
Στις 13.12.1844 γεννήθηκε ο John Patterson, ήταν ιδρυτής της εταιρείας National Cash Register (NCR). Λένε ότι εάν είχες δουλέψει μαζί του, ήταν σαν να είχες «πάρει» MBA.
Και συνεχίζοντας, μη σας τρομάζει η «φωτιά», νοιαζόταν για τους εργαζόμενους του, τους ζύγιζε κάθε έξι μήνες διότι ήταν φανατικός υπέρμαχος της άσκησης και της υγιεινής διατροφής.
Το 1893 κατασκεύασε τα πρώτα κτίρια «daylight factory», έτσι οι εγκαταστάσεις της εταιρείας του διέθεταν γυάλινα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή που αφήναν το φως να εισέλθει και μπορούσαν να ανοίξουν για να ανανεώνεται ο αέρας.
Πίστευε ότι σε ένα υγιές περιβάλλον εργασίας οι εργαζόμενοι είναι πιο παραγωγικοί.
 
Επίσης, δημιούργησε την πρώτη καμπάνια άμεσης αλληλογραφίας… Ο Patterson παρατήρησε ότι οι 13 υπάλληλοι της NCR κοπίαζαν να παράγουν 30 ταμειακές μηχανές το μήνα, αλλά όμως δεν υπήρχε σημαντική ζήτηση για αυτές. Ο Patterson αποφάσισε ότι πολύ λίγοι άνθρωποι γνώριζαν για το μηχάνημα που προσέφερε, έτσι έστελνε έξι μηνύματα την εβδομάδα για τρεις εβδομάδες σε μια λίστα 5.000 δυνητικών πελατών.
 
Το 1913, σε μια μεγάλη πλημμύρα που έπληξε τις Η.Π.Α (Great Dayton Flood), ο Patterson συνέβαλε σημαντικά στις προσπάθειες ανάκαμψης. Οι υπάλληλοι της NCR δημιούργησαν σχεδόν 300 σκάφη με επίπεδη βάση και ο Patterson οργάνωσε ομάδες διάσωσης για να σώσει τους χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονταν στις στέγες περιμένοντας βοήθεια.
Μετέτρεψε το εργοστάσιο NCR στην οδό Stewart σε καταφύγιο έκτακτης ανάγκης που παρέχει φαγητό και καταλύματα και οργάνωσε τοπικούς γιατρούς και νοσοκόμες για να παρέχουν ιατρική περίθαλψη.
 
Επίσης ο Patterson δημιούργησε την πρώτη σχολή εκπαίδευσης πωλήσεων στο Sugar Camp στο Ντέιτον του Οχάιο).
 
Απεβίωσε το 1922, δεν άφησε μεγάλη περιουσία εξαιτίας των δαπανών του για κοινωνικά προγράμματα της εταιρεία του και επειδή πίστευε ότι «τα σάβανα δεν έχουν τσέπες».
 
Άφησε την ιδιοκτησία της εταιρείας στον γιο του, Frederick Beck Patterson.
 
 
#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #ncr #JohnPatterson #youarefired

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment