Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γεννήθηκε ο Howard Hathaway Aiken, ένας από τους βασικούς μηχανικούς του Harvard Mark I

Στις 8 Μαρτίου 1900 γεννήθηκε ο Howard Hathaway Aiken, ήταν πρωτοπόρος στον τομέα της πληροφορικής και ο κύριος μηχανικός πίσω από τον υπολογιστή της IBM, Harvard Mark I.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison και το 1939 απέκτησε το διδακτορικό του στη φυσική στο Πανεπιστήμιο του Harvard. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, «ήρθε» αντιμέτωπος με δύσκολες διαφορικές εξισώσεις, τις οποίες έπρεπε να κάνει μόνος του. Οραματίστηκε μια υπολογιστική συσκευή που θα μπορούσε να κάνει μεγάλο μέρος αυτής της κουραστικής εργασίας. Αυτός ο υπολογιστής ονομαζόταν αρχικά Automatic Sequence Controlled Calculator (ASCC) και αργότερα μετονομάστηκε σε Harvard Mark I.
Με τη βοήθεια της Grace Hopper και τη χρηματοδότηση από την IBM, το μηχάνημα ολοκληρώθηκε το 1944.

Το 1947, ο Aiken ολοκλήρωσε τη δουλειά του στον υπολογιστή Harvard Mark II . Συνέχισε το έργο του για τον υπολογιστή Mark III και τον Harvard Mark IV. Στον υπολογιστή Mark III χρησιμοποίησε ορισμένα ηλεκτρονικά εξαρτήματα όπως το ίδιο έκανε και στον Mark IV. Οι Mark III και Mark IV χρησιμοποίησαν magnetic drum memory (μαγνητική μνήμη τυμπάνου). Επίσης, ο Mark IV διέθετε μνήμη μαγνητικού πυρήνα (core memory).

Ο Aiken εμπνεύστηκε για όλους αυτούς τους υπολογιστές, από τη Διαφορική Μηχανή του Charles Babbage. Το 1958 έλαβε το βραβείο UW-Madison College of Engineering Engineers Day, το 1964 έλαβε το βραβείο Harry H. Goode Memorial Award, και το 1970, ο Aiken έλαβε το Edison Medal «IEEE».

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #Aiken #harvard #mark1

 

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #apple #eMate

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment