Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γεννήθηκε ο Henry Edward, δημιουργός ενός πρώιμου προσωπικού υπολογιστή, του Altair

Εφευρέτης ενός πρώιμου προσωπικού υπολογιστή –Altair- και ο άνθρωπος που ενέπνευσε τον Bill Gates.

Στις 13.09.1941 γεννήθηκε ο Henry Edward «Ed» Roberts, ήταν Αμερικανός μηχανικός, επιχειρηματίας, αργότερα αγρότης και σε ηλικία 46 έγινε ιατρός.

Ένα ίδιο τερματικό. σαν αυτό που ακουμπά πάνω Henry Roberts φορώντας την ιατρική στολή και το στηθοσκόπιο στην τσέπη, έχουμε στη συλλογή μας και μπορείτε να το δείτε επισκεπτόμενοι το Μουσείο!

Ο Roberts υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία των Η.Π.Α. και το 1968 πήρε πτυχίο ηλεκτρολόγου μηχανικού το πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα.

Μαζί με τον Forrest Mims ίδρυσαν την εταιρεία Micro Instrumentation and Telemetry Systems (MITS) και κατασκεύασαν τον υπολογιστή Altair 8800.

Ο Bill Gates και ο Paul Allen σε αυτό τον υπολογιστή, ανέπτυξαν το λογισμικό Altair BASIC το οποίο αποτέλεσε το πρώτο προϊόν της Microsoft.

Οι Gates και Allen σε κοινή δήλωση τους για τον θάνατο του Ed το 2010, έχουν πει: «Ο Ed ήταν πρόθυμος να συνεργαστεί με δύο νέους που ενδιαφέρονταν για τους υπολογιστές -πολύ πριν οι υπολογιστές διαδοθούν ευρέως- και θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες σε αυτόν. Την ημέρα που το πρώτο δοκιμασμένο λογισμικό μας δούλεψε στο Altair, ήταν η αρχή πολλών υπέροχων πραγμάτων για εμάς. Θα έχουμε πάντα πολλές αγαπημένες αναμνήσεις από τη συνεργασία μας με τον Ed».

Το 1977, ο Roberts πούλησε την εταιρεία του και αποσύρθηκε ως αγρότης στην Georgia των Η.Π.Α. Τα επόμενα χρόνια σπούδασε ιατρική και το 1986 πήρε το πτυχίο του και εργάστηκε ως παθολόγος στο Cochran της Georgia. Ένας από τους πέντε γιούς του έχει δηλώσει: «Δεν έχασε ποτέ το ενδιαφέρον του για τη σύγχρονη τεχνολογία, ακόμη και ρωτώντας από το κρεβάτι του πόνου για το πολυαναμενόμενο iPad της Apple».

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #computers #altair8800 #EdRoberts

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment