Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γεννήθηκε ο Guido van Rossum, δημιουργός της γλώσσας προγραμματισμού Python

Το 2020 πήρε σύνταξη αλλά ο Guido van Rossum αποφάσισε ότι «η συνταξιοδότηση ήταν βαρετή» και επέστρεψε στη δουλειά – συγκεκριμένα στη Microsoft.

Ο Van Rossum γεννήθηκε στις 31.01.1956 στο Haarlem της Ολλανδίας και είναι περισσότερο γνωστός ως ο δημιουργός της δημοφιλούς γλώσσας προγραμματισμού ανοιχτού κώδικα Python.

Ο Guido van Rossum ήθελε να δώσει στη γλώσσα προγραμματισμού ένα όνομα που να ήταν μοναδικό, μυστηριώδες και σύντομο, και τι καλύτερο (!!) από το να την ονομάσει Python, μιας και την περίοδο που ξεκίνησε να τη δημιουργεί είχε διαβάσει τα σενάρια της Monty Python’s Flying Circus, μιας σουρεαλιστικής κωμικής τηλεοπτικής σειράς που προβλήθηκε από το 1969 έως το 1974 στο BBC1.

Έχει και προσωπική σελίδα, την πιο απλή που φαντάζεστε, δείτε την εδώ: https://gvanrossum.github.io/ όπου πιο πολλά αναφέρει για το πως να γράφετε και να προφέρετε σωστά το ονοματεπώνυμο του, παρά για την Python!

Τον Δεκέμβριο του 1989, ξεκίνησε να σχεδιάζει την Python ενώ εργαζόταν στο Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) στην Ολλανδία, μάλιστα η αφορμή ήταν πως εκείνες τις ημέρες έψαχνε για ένα εργαλείο  προγραμματισμού που θα τον κρατούσε απασχολημένο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας -κοντά στα Χριστούγεννα- που το γραφείο θα παρέμενε κλειστό. Ο ίδιος επηρεάστηκε από τη γλώσσα προγραμματισμού ABC (η οποία έχει επιρροές από τη γλώσσα προγραμματισμού υψηλού επιπέδου SETL) και σκεφτόταν ότι αυτό που θα δημιουργούσε θα ήταν ο απόγονος της ABC.

Η Python είναι μία από τις πιο διαδεδομένες γλώσσες στον κόσμο. Είναι μια από τις βασικές γλώσσες στα συστήματα: Linux, Apache, MySQL, Python / Perl / PHP (LAMP).

Ο Van Rossum παραιτήθηκε από τη θέση του Benevolent Dictator for Life (BDFL) της Python το 2018, όμως παραμένει ενεργός στους κύκλους ανάπτυξης της Python. Είναι επίσης πρόεδρος του Ιδρύματος Λογισμικού Python.

Στους κύκλους των προγραμματιστών θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους προγραμματιστές ανοιχτού κώδικα στον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει εργαστεί μεταξύ άλλων εταιρειών στις: Dropbox, Google, Elemental Security, Zope Corporation, BeOpen.com, CNRI, CWI και SARA.

 

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #GuidovanRossum #python #programminglanguage

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment