Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γεννήθηκε ο George Boole, γνωστός για την «άλγεβρα του Μπουλ»

Οι περισσότεροι τον γνωρίζουν από την άλγεβρα του Μπουλ η οποία χρησιμοποιείται στα ψηφιακά ηλεκτρονικά και είναι θεμελιώδους σημασίας για την επιστήμη της Πληροφορικής.
 
Στις 02.11.1815 γεννήθηκε ο Άγγλος μαθηματικός και φιλόσοφος, George Boole.
 
Εργάστηκε στους τομείς των διαφορικών εξισώσεων και της αλγεβρικής λογικής και είναι ευρύτερα γνωστός ως ο συγγραφέας του «Οι νόμοι της Λογικής».
 
Σε ηλικία 19 ετών, ο Μπουλ ίδρυσε με επιτυχία το δικό του σχολείο στο Λίνκολν: Free School Lane.
 
Ο Boole ξεκίνησε την καριέρα του ως δάσκαλος και παράλληλα στον ελεύθερο χρόνο του έγραφε άρθρα για τα μαθηματικά. Η εκτεταμένη ενασχόλησή του με τα μαθηματικά, είχαν ως αποτέλεσμα να γράψει το βιβλίο Mathematical Analysis of Logic.
Το Πανεπιστήμιο Queen’s στο Cork της Ιρλανδίας αναγνώρισε τις συνεισφορές του Boole και του πρόσφερε την έδρα των μαθηματικών το 1848. Από εκείνη τη θέση ο Boole να επέκτεινε τις σπουδές του και έγραψε το πιο σημαντικό έργο του, το βίβλιο An Investigation of the Laws of Thought.
 
Μια μέρα το 1864, ο Boole περπάτησε δυο μίλια μέσα στην βροχή και έπειτα έδωσε διάλεξη φορώντας ακόμα τα βρεγμένα του ρούχα. Σύντομα αρρώστησε παρουσιάζοντας συμπτώματα πνευμονίας και υψηλού πυρετού. Η γυναίκα του πιστεύοντας ότι οι θεραπείες θα έπρεπε να ταιριάζουν με τα αίτια της αρρώστιας, τον έβαλε στο κρεβάτι και του έριχνε κουβάδες με νερό, το ίδιο νερό που προκάλεσε την αρρώστια του.
 
Έπειτα από λίγες ημέρες, στις 8 Δεκεμβρίου του 1864, απεβίωσε σε ηλικία 49 ετών.
 
#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #Booleanalgebra #Boolean #algebra #digital #computerhistory #mathematic #logical

 

Πηγή κειμένου

Post a comment