Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γεννήθηκε ο Gary Kildall, δημιουργός του λ/σ CP/M και της εταιρείας Digital Research

Σύμφωνα με την άποψη πολλών, θα μπορούσε να ήταν δισεκατομμυριούχος αν ήταν στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή, θα μπορούσε να ήταν τόσο διάσημος όσο ο Bill Gates.

Όμως τα πράγματα για αυτόν πήγαν παντού στραβά και στα επαγγελματικά και στην ίδια του τη ζωή. Αξίζει μια ανάρτηση για τον Gary Kildall, ο οποίος γεννήθηκε στις 19.05.1942.

Ήταν ο δημιουργός του λειτουργικού περιβάλλοντος CP/M για τους μικροϋπολογιστές. Επίσης, ιδρυτής της Digital Research.

Δυστυχώς, πέθανε το 1994 κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπειτα από τραυματισμό από πτώση που είχε σε ένα μπαρ μοτοσικλετιστών στον Μόντρεαλ.

Η αναγνώριση για την σπουδαία συνεισφορά του στην Πληροφορική ήρθε μετά θάνατον.

Ο ανταγωνιστής του, ο Bill Gates έχει δηλώσει: ότι ήταν «ένας από τους πρωτοπόρους της επανάστασης των υπολογιστών» και «ένας πολύ δημιουργικός επιστήμονας υπολογιστών, που έκανε εξαιρετική δουλειά».

Το Μάρτιο του 1995, ο Kildall τιμήθηκε μετά το θάνατό του από την Software Publishers Association (SPA) για τις συνεισφορές του στη βιομηχανία μικροϋπολογιστών, όπως: Την πρώτη γλώσσα προγραμματισμού ειδικά για μικροεπεξεργαστές PL/M.

Το CP/M, το πρώτο σύστημα DOS (Disk Operating System) της αγοράς, που πούλησε 250.000 αντίτυπα. Τη δημιουργία του συστήματος αρχείων και της δομής δεδομένων στα πρώτα CD-ROM και πολλές άλλες τεχνολογικές πρωτοπορίες.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #cpm #os #dos #GaryKildall #microprossesor

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment