Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γεννήθηκε ο David Hugh Bunnell, δημιουργός του περιοδικού Personal Computing και πολλών άλλων

Το πρώτο τεύχος του PC Magazine ήταν 100 σελίδες. Το δεύτερο τεύχος ήταν 400 σελίδες, σαν τηλεφωνικός κατάλογος.

Βρισκόμαστε στο 1982, μια εποχή που μόλις έχει ξεκινήσει η άνθιση των υπολογιστών και μαζί τους γνωρίζουν αντίστοιχες επιτυχίες και τα περιοδικά υπολογιστών.

Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του Bunnell σχετικά με τη πορεία του περιοδικού: «Η λήψη διαφημίσεων ήταν τόσο εύκολη. Το μόνο που έπρεπε να κάνετε ήταν να απαντήσετε στο τηλέφωνο».

Ο David Hugh Bunnell γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1947, ήταν πρωτοπόρος στη βιομηχανία προσωπικών υπολογιστών, ήταν ο άνθρωπος που δημιούργησε το περιοδικό Personal Computing (1978) και ήταν συνιδρυτής στα πιο επιτυχημένα περιοδικά υπολογιστών: PC World, PC Magazine και Macworld.

Το 1975, εργαζόταν στο τμήμα μάρκετινγκ της εταιρείας MITS, ήταν η εταιρεία που δημιούργησε τον πρώτο εμπορικά επιτυχημένο προσωπικό υπολογιστή, τον Altair 8800. Την εποχή εκείνη ο Bunnell είχε συνεργαστεί με τους Bill Gates και Paul Allen για τη δημιουργία του πρώτου προγράμματος της Microsoft το οποίο προοριζόταν για τον υπολογιστή Altair 8800.

Ο David Bunnell μεγάλωσε στη μικρή πόλη της  Alliance στην πολιτεία της Nebraska. Πριν ολοκληρώσει το γυμνάσιο –σε ηλικία 16 ετών- απασχολούνταν ως αθλητικός συντάκτης στην εφημερίδα Alliance Daily Times-Herald, στη οποία εργάζονταν ως συντάκτης ο πατέρας του Hugh Bunnell. Η εμπειρία του αυτή τον βοήθησε αργότερα στην πορεία του στον περιοδικό τύπο.

Το 1976, Ο Bunnell είχε ξεκινήσει ένα εταιρικό ενημερωτικό δελτίο, το «Computer Notes», εστιάζοντας στον πρωτοποριακό προσωπικό υπολογιστή Altair. Σε αυτό το ενημερωτικό δελτίο, τον Φεβρουάριο του 1976, ο Bill Gates διαμαρτυρήθηκε για πρώτη φορά δημοσίως για πειρατεία λογισμικού,

Ο Bunnell ήταν επίσης ο ιδρυτής του «Computers & You» ενός κέντρου εκμάθησης υπολογιστών στην εκκλησία Glide Church, στην «καρδιά» μιας από τις φτωχότερες γειτονιές του Σαν Φρανσίσκο.

«Σε μια εποχή που πολλοί άνθρωποι εξακολουθούσαν να αμφισβητούν τις δυνατότητες των προσωπικών υπολογιστών, ο David Bunnell έδωσε φωνή στην επανάσταση του υπολογιστή», είχε αναγράψει κάποτε σε ένα email ο συνιδρυτής της Microsoft, Paul Allen.

Το 2016, ο Bill Gates δήλωσε για τον θάνατο του Bunnel: «Ο David Bunnell ήταν ένας από τους πρωτοπόρους της βιομηχανίας υπολογιστών. Λυπάμαι που μαθαίνω για το θάνατό του».

 

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #DavidBunnell #billgates #piracy #PersonalComputing #PCWorld #PCMagazine #Macworld

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment