Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γεννήθηκε ο Dan Bricklin, ο δημιουργός του VisiCalc, του πρώτου προγράμματος λογιστικών φύλλων

Γνωστός ως ο «πατέρας» των λογιστικών φύλλων!

Στις 16.07.1951 γεννήθηκε στις Η.Π.Α., ο Dan Bricklin, ο οποίος είναι ο δημιουργός του VisiCalc (visible calculator), του πρώτου προγράμματος λογιστικών φύλλων για προσωπικούς υπολογιστές και θεωρείται η εφαρμογή «killer»** της Apple II.

Ο Bricklin σπούδασε επιστήμη των υπολογιστών στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης αλλά έκανε και μια μικρή «στροφή» στις σπουδές του, πηγαίνοντας στην σχολή επιχειρηματικότητας στο Harvard Business.

Όλες αυτές οι γνώσεις του υπήρξαν χρήσιμες και το 1979 σε συνεργασία με τον Robert Frankston, δημιούργησαν το πρώτο πρόγραμμα υπολογιστικών φύλλων που αναφέραμε παραπάνω, το VisiCalc.

Μετά από καιρό ο Bricklin και ο Frankston ίδρυσαν την Software Arts Inc. και πούλησαν το πρόγραμμα τους στην Apple Computer και σε άλλες εταιρείες, πουλώντας 100.000 αντίγραφα τον πρώτο χρόνο.

** Μια σύντομη ερμηνεία του όρου: οι καταναλωτές θα αγοράσουν κάποιον υπολογιστή (και γενικότερα κάποιο hardware) με βασική τους επιδίωξη -μόνο και μόνο δηλαδή- να εκτελέσουν αυτήν την εφαρμογή.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #DanBricklin #visicalc #harvard #frankston

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment