Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γεννήθηκε ο Cuthbert Hurd, βοήθησε την IBM να αναπτύξει τους πρώτους υπολογιστές γενικής χρήσης

Ο Cuthbert Hurd ήταν Αμερικανός επιστήμονας Πληροφορικής, ο οποίος ως εργαζόμενος της IBM βοήθησε την εταιρεία να αναπτύξει τους πρώτους υπολογιστές γενικής χρήσης. Μάλιστα, ήταν ο δεύτερος υπάλληλος της IBM, που διέθετε διδακτορικό.
Ο Hurd, άγνωστος στο ευρύ κοινό, ήταν αυτός που προέτρεψε τα στελέχη της IBM να εισέλθει η εταιρεία στην αγορά των υπολογιστών. Αυτό συνέβη στις αρχές της δεκαετίας του 1950, όταν μετά από μια σειρά επαγγελματικών ταξιδιών που έκανε, διαπίστωσε ότι υπήρχε ζήτηση από εταιρείες και οργανισμούς για την αγορά επιστημονικών υπολογιστών.

Ο Hurd χρειάστηκε να τους πείσει για να δουν θετικά την επέκταση της εταιρείας στην προαναφερθείσα αγορά και αυτό διότι εκείνη την εποχή, η IBM απολάμβανε μεγάλα κέρδη από την πώληση συστημάτων με διάτρητες κάρτες. Επομένως, ήταν δύσκολη η μετάβαση για την IBM σε μια αγορά που δεν ήταν σίγουροι για τα προσδοκώμενα έσοδα.

Το 1952, δεν άργησε να έλθει η πρώτη μεγάλη επιτυχία του Hurd, η οποία ήταν η πώληση δέκα υπολογιστών της IBM 701. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατάφερε να κλείσει συμφωνίες με μεγάλες εταιρείες, οι οποίες πλήρωναν 18.000 το μήνα για να έχουν αυτούς τους υπολογιστές στις εγκαταστάσεις τους.

Επίσης, υπό την καθοδήγηση του John Backus, ο Hurd αποτέλεσε μέλος της ομάδας, η οποία ανέπτυξε τη γλώσσα προγραμματισμού FORTRAN.

Στη φωτογραφία απεικονίζεται μία μακέτα από το «δωμάτιο» του υπολογιστή IBM 705!!

Αριστερά της φωτογραφία, στέκεται ο Cuthbert Hurd, ο οποίος γεννήθηκε στις 05.04.1911 και  δίπλα του ο Dean neil Jacoby καθηγητής του Graduate School of Business Administartion και δεξιά του ο πρύτανης Raymond B. Allen. Ο Hurd τους παρουσίαζε τον υπολογιστή IBM 705, που θα εγκαθιστούσε η IBM στην πανεπιστημιούπολη UCLA (University of California, Los Angeles).

 

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #ibm #computer #CuthbertHurd

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment