Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γεννήθηκε ο Bob Bemer, γνωστός ως ο «πατέρας» της κωδικοποίησης ASCII

Το μότο του ήταν: ((((DO SOMETHING!) SMALL) USEFUL) NOW!)

Συνεισέφερε στη δημιουργία του γνωστού μας πλήκτρου ESC (escape key), του \ (backslash), ξεκίνησε να προειδοποιεί για το πρόβλημα του Y2K από το 1971 και έμεινε περισσότερο γνωστός ως ο «πατέρας» της κωδικοποίησης ASCII.

Αναφερόμαστε στον Αμερικανό Bob Bemer, ο οποίος γεννήθηκε στις 08.02.1920 και αφού σπούδασε Μαθηματικά στο Albion College, ξεκίνησε την καριέρα του στον προγραμματισμό το 1949, δουλεύοντας σε εταιρείες όπως η RAND Corp., η IBM και η Honeywell.

Ο Bemer συνέβαλε στο σχεδιασμό της γλώσσας προγραμματισμού COMTRAN και της FLOW-MATIC (η οποία δημιουργήθηκε από την Grace Hopper) και το 1960 ήταν στην ομάδα που σχεδίασε την κωδικοποίηση ASCII. Ο Bemer συνεισέφερε σε αρκετούς χαρακτήρες που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί πριν στους υπολογιστές.

Προφέρεται «As-kee», American Standard Code for Information Interchange, Αμερικανικός Τυποποιημένος Κώδικας Για Ανταλλαγή Πληροφοριών.  Πρόκειται για ένα σύστημα κωδικοποίησης που χρησιμοποιείται σχεδόν σε κάθε υπολογιστή. Επιτρέπει στους υπολογιστές, οι οποίοι μπορούν να ερμηνεύουν μόνο αριθμούς, να βλέπουν το κείμενο ως μια σειρά αριθμών.

Απεβίωσε στις 22 Ιουνίου 2004.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #ascii #BobBemer

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment