Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γεννήθηκε ο Bjarne Stroustrup, είναι ο δημιουργός της γλώσσας προγραμματισμού C++

Ο εικονιζόμενος Bjarne Stroustrup είναι ο δημιουργός της γλώσσας προγραμματισμού C++, καθώς επίσης και ο συγγραφέας του κλασικού βιβλίου «The C++ Programming Language».

Γεννήθηκε στη Δανία στις 30.12.1950.

Είναι υπεύθυνος και καθηγητής Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Texas A&M, ενώ πριν εισέλθει στον ακαδημαϊκό χώρο, εργάστηκε για δεκαετίες στην AT&T Bell Labs.

Το 1979, ο Stroustrup ξεκίνησε να εργάζεται για τη δημιουργία της «C with Classes», τον προκάτοχο της C++. Το κίνητρο για τη δημιουργία μιας νέας γλώσσας προήλθε από την εμπειρία του Stroustrup στον προγραμματισμό για τη διδακτορική του διατριβή.

Ο Stroustrup διαπίστωσε ότι η γλώσσα προγραμματισμού Simula είχε χαρακτηριστικά που ήταν πολύ χρήσιμα για την ανάπτυξη λογισμικών, όμως ήταν πολύ αργή για να χρησιμοποιηθεί στην πράξη. Επίσης η γλώσσα BCPL ήταν πιο γρήγορη αλλά χαμηλού επιπέδου για να είναι κατάλληλη για την ευρεία ανάπτυξη λογισμικού.

Όταν ο Stroustrup άρχισε να εργάζεται στην Αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών AT&T Bell Labs, χρειάστηκε να αναλύσει τον πυρήνα του UNIX. Ο Stroustrup ενθυμούμενος την εμπειρία του στο διδακτορικό του, ξεκίνησε να βελτιώσει τη γλώσσα C με χαρακτηριστικά που μοιάζουν με Simula..

Η γλώσσα C++ εκτός από τις επιρροές της από την C και τη Simula, επηρεάστηκε και από τις ALGOL 68, Ada, CLU και ML.

Ακόμα, έχει συμβάλλει ενεργά στην δημιουργία των προτύπων ANSI/ISO για τη C ++ και τέλος έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους «12 κορυφαίους νέους επιστήμονες της Αμερικής» από το περιοδικό Fortune το 1990 και σύμφωνα με το περιοδικό BYTE του 1995 επιλέχθηκε ανάμεσα στους 20 ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή στην πληροφορική τα τελευταία 20 χρόνια.

 

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #BjarneStroustrup #programmer #programminglanguage

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment