Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γεννήθηκε ο Adin Falkoff, γνωστός για το έργο του στη γλώσσα προγραμματισμού APL

Στις 19.12.1921 γεννήθηκε ο Adin Falkoff, ήταν Αμερικανός μηχανικός υπολογιστών και κυρίως γνωστός για το έργο του στη γλώσσα προγραμματισμού APL και στα συστήματα IBM.

Ήταν ερευνητής και διευθυντής στην IBM Research από το 1955 για περισσότερα από 40 χρόνια.

Συνεργάστηκε με τον Ken Iverson από το 1960 έως το 1980 για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη χρήση της γλώσσας προγραμματισμού APL. Ο Iverson του αναγνώρισε ότι ο Falkoff επέλεξε το όνομα της APL και ότι εισήγαγε στη γραφομηχανή IBM την golf-ball (λόγω του σχήματος της έμοιαζε με μπάλα του γκολφ) τους ειδικούς χαρακτήρες για μπορεί να γράφει τους ειδικούς χαρακτήρες της APL.

Ορόσημο αποτέλεσε το άρθρο του: «Μια επίσημη περιγραφή του System/360», στο οποίο περιέγραφε το -τότε νέο- σύστημα υπολογιστή IBM System/360, στο κεφάλαιο που αναφερόταν στον προγραμματισμό APL.

Ήταν μέλος της σχολής του Systems Research Institute της IBM και δίδαξε Επιστήμη Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Yale. Ήταν ένας από τους ερευνητές που ίδρυσαν και διαχειρίστηκαν το επιστημονικό κέντρο IBM Philadelphia και έλαβε πολλά βραβεία για το έργο του, ειδικά για τη συνεισφορά του στην APL.

 

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #apl #AdinFalkoff #programmer #ibm360

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment