Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γεννήθηκε ο Abhay Bhushan, ο δημιουργός του πρωτοκόλλου μεταφοράς αρχείων FTP

Abhay Bhushan, ο «πατέρας» του FTP.

Στις 23.11.1944 γεννήθηκε ο Ινδός Abhay Bhushan είναι ο δημιουργός του πρωτοκόλλου μεταφοράς αρχείων FTP, το οποίο είχε ξεκινήσει να το αναπτύσσει στις αρχές της δεκαετίας του ’60, ενώ ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο IIT-Kanpur στην Ινδία.

Επίσης συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής του πρωτοκόλλου TCP/IP του διαδικτύου και στις πρώτες εκδόσεις των πρωτοκόλλων για το email.

Το 1965 αποφοίτησε ως ηλεκτρολόγος μηχανικός από το IIT-Kanpur της Ινδίας και στη συνέχεια ταξίδεψε στις Η.Π.Α. για μεταπτυχιακές σπουδές στο M.I.T.

Ενώ υπηρετούσε ως μέλος του ερευνητικής ομάδας για το Project MAC του M.I.T. από το 1967 έως το 1974, εργάστηκε για την κατασκευή του πρώτου δικτύου που τα επόμενα χρόνια θα αποτελούσε την βάση για τη ανάπτυξη του σημερινού διαδικτύου.

Από το 1974 έως το 1996, εργάστηκε στην εταιρεία Xerox Corporation.

Το 1996, ο Bhushan ήταν συνιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Portola Communications, μιας εταιρείας που εξαγοράστηκε από τη Netscape το 1997.

Σήμερα είναι πρόεδρος της Asquare Inc. και Πρόεδρος του Ιδρύματος IIT-Kanpur.

 

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #ftp #internet #email #AbhayBhushan

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment