Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γεννήθηκε η Mary Allen Wilkes, προγραμματίστρια του λειτουργικού συστήματος LAP6

Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε στην πρώτη γυναίκα που είχε minicomputer στο σπίτι της, το μακρυνό 1965! Δείτε τη φωτογραφία!

Στις 25.09.1937 γεννήθηκε στην Αμερική η προγραμματίστρια Mary Allen Wilkes. Το 1965 ανέπτυξε το λειτουργικό σύστημα LAP6 για έναν από τους πρώτους προσωπικού υπολογιστές, τον LINC.

Επίσης, είχε σπουδάσει στο κολλέγιο Wellesley και απέκτησε πτυχίο στην Θεολογία και στη Φιλοσοφία, ενώ το όνειρο της ήταν να γίνει δικηγόρος. Ο κύκλος της την αποθάρρυνε να γίνει νομικός, λέγοντας της ότι αυτό το επάγγελμα δεν την αντιπροσώπευε.
Ξεπερνώντας αυτές τις απόψεις, η Wilkes θυμήθηκε πως όταν ήταν στο γυμνάσιο μια καθηγήτρια της, της είχε προτείνει να γίνει προγραμματίστρια και σκεπτόμενη πως στο κολέγιο είχε ακούσει ότι οι υπολογιστές θα είναι το κλειδί για το μέλλον, επισκέφθηκε το MIT αναζητώντας κάποια κενή θέση εργασίας για προγραμματιστές. Την επέλεξαν και έτσι ξεκίνησε η καριέρα της.

Σήμερα φαίνεται περίεργο να προσλάβει κάποια εταιρεία έναν τυχαίο υποψήφιο χωρίς απολύτως καμία εμπειρία στον προγραμματισμό, όμως εκείνη την εποχή δεν ήταν, μιας και σχεδόν κανένας δεν είχε εμπειρία στο να γράφει κώδικα.

Το 1972 αποχώρησε από το κομμάτι του προγραμματισμού, σπούδασε νομική και εργάστηκε για τέσσερις δεκαετίες.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #seac #womeninscience #WomenInSTEM #womentech #computer #programmer #programminglanguage #MaryAllenWilkes

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment