Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γεννήθηκε η Margaret Hamilton, μαζί με την ομάδα της έγραψαν προγράμματα για τον υπολογιστή του Apollo 11

Η Margarita Hamilton μαζί με την ομάδα που συμμετείχε έγραψαν τα απαραίτητα προγράμματα για τα υπολογιστικά σύστημα του Apollo 11, στη φωτογραφία η στοίβα των εκτυπώσεων περιλαμβάνει πολλά περισσότερα κείμενα πέραν του βασικού κώδικα.
Όπως αναφέρει και η ίδια η φωτογραφία ελήφθη το 1969 στο MIT από έναν φωτογράφο για να δείξουν τη δουλειά που γινότανε στο Instrumentation Laborator.
 
Στις 17.08.1936 γεννήθηκε στην Αμερική η προγραμματίστρια Margaret Hamilton.
 
Σε νεαρή ηλικία είχε σπουδάσει μαθηματικά στο πανεπιστήμιο του Michigan και στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές της στο Κολλέγιο του Earlham, όπου και απέκτησε το πτυχίο της στον τομέα των μαθηματικών. Κατά την ενήλικη ζωή της, μετακόμισε μαζί με τον πρώτο της σύζυγο στη Βοστώνη. Εκεί ουσιαστικά ξεκίνησε την καριέρα της, δουλεύοντας αρχικά για τον Edward Norton Lorenz, στο μετεωρολογικό τμήμα του MIT, στη συγκεκριμένη εργασία η Hamilton ανέπτυξε το λογισμικό για την πρόβλεψη καιρού προγραμματίζοντας στους υπολογιστές LGP-30 και PDP-1 στο Project MAC του Marvin Minsky.
 
Στην πορεία της καριέρας της, ασχολήθηκε αρκετά με το «SAGE Project» και ήταν μια από τις προγραμματίστριες που έγραψαν στον υπολογιστή XD-1, το πρωτότυπο πρόγραμμα που χρησιμοποιήθηκε από την αμερικανική αεροπορία για να εντοπίζουν πιθανώς εχθρικά αεροσκάφη.
 
Σχετικά με το «SAGE Project» η Hamilton είχε δηλώσει πως: «Όσοι ήταν αρχάριοι και συμμετείχαν σε αυτό το έργο, σκοπός τους ήταν να καταλάβουν πως λειτουργούσε ο κώδικας που κανένας μέχρι τότε δεν το είχε καταφέρει. Όταν ήμουν και εγώ λοιπόν αρχάρια, το έδωσαν και σε εμένα. Και αυτό που έπρεπε να συμβεί ήταν πως χρειαζόταν ένας «ζαβολιάρικος» τρόπος προγραμματισμού. Επίσης, υπήρξε δυσκολία διότι τα σχόλια ήταν γραμμένα στα ελληνικά και στα λατινικά. Ήμουν η πρώτη που «έσπασα» τον κώδικα και το έκανα να δουλέψει». Μάλιστα, εκτυπώθηκαν και οι απαντήσεις στα λατινικά και στα κινέζικα».
 
Στις 22 Νοεμβρίου 2016, η Hamilton έλαβε το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας από τον Πρόεδρο Barak Obama για το έργο της που οδήγησε στην ανάπτυξη λογισμικού για τις αποστολές της NASA.
 
#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #womeninscience #WomenInSTEM #womentech #computer #programmer #programminglanguage #Hamilton #Obama #NASA #MIT

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment