Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ένα δικαστήριο στις Η.Π.Α. αποφάσισε ότι ο κώδικας στην πληροφορική έχει πνευματικά δικαιώματα

Μια δικαστική διαμάχη μεταξύ των εταιρειών NEC και Intel, «οδήγησαν» στην απόφαση ότι ο κώδικας στην πληροφορική έχει πνευματικά δικαιώματα.

Η ιστορία αναφέρει ότι στις 22.09.1986, το Δικαστήριο της Καλιφόρνια απεφάνθη ότι ο κώδικας υπολογιστών μπορεί να προστατεύεται σύμφωνα με τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Η απόφαση απορρέει από την υπόθεση της NEC Corp. κατά της Intel Corp, η οποία ήταν μια μάχη για το ποια εταιρεία είχε το δικαίωμα να παράγει επεξεργαστές x86. Η απόφαση, ενώ αναγνώριζε ότι η Intel είχε προστασία πνευματικών δικαιωμάτων για τον κώδικα των επεξεργαστών της, αναγνώριζε και το δικαίωμα της NEC για την διαδικασία της Αντίστροφης Μηχανικής** που ακολούθησε και ως εκ τούτου η NEC δεν είχε παραβιάσει τα πνευματικά δικαιώματα της Intel κατά την παραγωγή των δικών της επεξεργαστών x86.

Αυτή η ετυμηγορία, ότι ο κώδικας μπορεί να προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα άλλαξε το τοπίο της ανάπτυξης λογισμικού.

** Η διαδικασία διάλυσης των προϊόντων ενός ανταγωνιστή προκειμένου να εξεταστούν τα πλεονεκτήματα και οι αδυναμίες των τεχνικών σχεδίων τους.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #programming #code

 

Πηγή κειμένου

Post a comment