Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ελήφθησαν οι πρώτες κοντινές φωτογραφίες ενός άλλου πλανήτη, συγκεκριμένα από τον Άρη

Η φωτογραφία που βλέπετε είναι μια από τις πρώτες 21 κοντινές φωτογραφίες ενός άλλου πλανήτη!!

Για την εποχή ήταν μια αποκάλυψη μερικών bytes, που προσέφεραν στην ανθρωπότητα εικόνες από τι υπάρχει εκεί έξω!

Στις 14 Ιουλίου του 1965, το διαστημικό σκάφος Mariner 4 της NASA, έπειτα από 8 μήνες ταξιδιού έφθασε στον Άρη, τραβώντας 21 φωτογραφίες.

Τα συνολικά δεδομένα που εστάλησαν από την αποστολή ήταν 5,2 εκατομμύρια bit, περίπου 634KB!!

Οι φωτογραφίες που στάλθηκαν πίσω από το Mariner 4 έδειχναν μια επιφάνεια του Άρη που καλύπτεται από κρατήρες. Αλλά μεταγενέστερες αποστολές, όπως το Mariner 9, θα φωτογράφιζαν ηφαίστεια, φαράγγια και χαρακτηριστικά που έδειχναν μια μοναδική γεωλογική ιστορία του «κόκκινου» πλανήτη.

Το Mariner 4 θα μπορούσε να μεταδώσει πληροφορίες πίσω στη Γη με ταχύτητα έως και 33,3 bit ανά δευτερόλεπτο μέσω της κεραίας του.

Μετά το πέρασμα από τον Άρη, το Mariner 4 έφτασε σε ηλιακή τροχιά. Το διαστημικό σκάφος συνέχισε να αποστέλλει δεδομένα στη Γη για άλλα τρία χρόνια και χρησιμοποιήθηκε από επιστήμονες για τη μελέτη του περιβάλλοντος του ηλιακού μας συστήματος.

Για την ιστορία να αναφέρουμε, ότι είχε προηγηθεί το Mariner 1, το οποίο βρέθηκε εκτός πορείας κατά τη διάρκεια της εκτόξευσης του. Το Mariner 2 εκτοξεύθηκε με επιτυχία και έφθασε στον πλανήτη Αφροδίτη, όπου πετώντας πάνω από την επιφάνεια του, συνέλεξε επιστημονικά δεδομένα.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #Mariner4 #nasa #mars

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment