Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Εγκαταστάθηκε ο πρώτος κόμβος (node 1) του δικτύου ARPAnet

Και αυτό που βλέπετε είναι το δωμάτιο όπου γεννήθηκε ο πρόγονος του internet. Στις 30.08.1969, τοποθετήθηκε εκεί ο πρώτος κόμβος (node 1) του δικτύου ARPAnet.

Την ημέρα εκείνη η εταιρεία BBN παρέδωσε το πρώτο Interface Message Processor (IMP), κάτι σαν το σημερινό router, στο NMC (Κέντρο Μετρήσεων Δικτύου) του Πανεπιστήμιου της Καλιφόρνια.

Το συγκεκριμένο IMP τέθηκε σε λειτουργία στις 02 Σεπτεμβρίου. Υπεύθυνος για αυτό το μηχάνημα ήταν ο καθηγητής Leonard Kleinrock τον οποίο και βλέπετε να στέκεται μπροστά από το πρώτο IMP.

Ο πρώτος κόμβος φιλοξενούνταν στον 32μπιτο υπολογιστή Sigma 7 της εταιρείας Scientific Data Systems. Αυτός ήταν και ο πρώτος υπολογιστής που συνδέθηκε στο «διαδίκτυο».

Ουσιαστικά, όσο υπήρχε μόνο ένας κόμβος είναι προφανές ότι δίκτυο δεν μπορούσε να υφίσταται.

Κατά συνέπεια, το ARPAnet δε «θεμελιώθηκε» με αυτόν τον πρώτο κόμβο του Πανεπιστήμιου της Καλιφόρνια, αλλά αυτό έγινε με την ενεργοποίηση του δεύτερου κόμβου στο Stanford Research Institute (σε ένα σύστημα SDS 940) και την αποστολή των πρώτων data. Κάτι που συνέβη στις 29 Οκτωβρίου του 1969.

Μέχρι τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους υπήρχαν 4 κόμβοι στο Arpanet, στο UCLA, στο Stanford Research Institute, στο University of Utah και στο University of California at Santa Barbara.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #computers #arpanet #internet #router #node

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment