Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Δυο αδέλφια από το Πακιστάν, δημιούργησαν τον πρώτο ιό για pc

Δυο αδέλφια από το Πακιστάν, δημιούργησαν τον πρώτο ιό για pc, για να καταπολεμήσουν την πειρατεία λογισμικού!
 
Μάλιστα ζητούσαν από τους χρήστες που διαπίστωναν αυτή τη μόλυνση, να τηλεφωνήσουν για να «κλείσουν» ραντεβού για εμβολιασμό!
 
Στις 19.01.1986, ο πρώτος προσωπικός υπολογιστής της IBM μολύνθηκε με τον ιό «Brain», ο οποίος εξαπλωνόταν μέσω δισκετών (5,25 ιντσών).
 
Δημιουργήθηκε από δύο αδέλφια στο Πακιστάν, τον Basit και τον Amjad Farooq Alvi (πάνω δεξιά στην εικόνα) ηλικίας 17 και 24 ετών αντίστοιχα. Οι δυο τους τότε, είχαν μια επιχείρηση λογισμικού και αντιμετώπιζαν προβλήματα με την πειρατεία, οπότε πρόσθεσαν τον ιό στις δισκέτες που περιείχαν το λογισμικό τους, πιστεύοντας έτσι ότι θα καταπολεμήσουν την πειρατεία λογισμικού.
 
Ο ιός μόλυνε τον τομέα εκκίνησης (boot sector) της κάθε δισκέτας, αλλά η ζημιά ήταν σχετικά μικρή.
 
Οι δημιουργοί ισχυρίζονται ότι ήταν «φιλικός ιός», σε αντίθεση με άλλους καταστροφικούς ιούς που κυκλοφόρησαν τα επόμενα χρόνια.
 
Όταν μολύνονταν ένας υπολογιστής, το όνομα (volume label) άλλαζε σε «Brain» και εμφανιζόταν το ακόλουθο μήνυμα: «Welcome to the Dungeon (c) 1986 Basit & Amjad (pvt) Ltd. BRAIN COMPUTER SERVICES 730 NIZAB BLOCK ALLAMA IQBAL TOWN LAHORE-PAKISTAN PHONE :430791,443248,280530. Beware of this VIRUS…. Contact us for vaccination………… $#@%$@!!».
 
Σύντομα, οι άνθρωποι άρχισαν να τηλεφωνούν. Η πρώτη κλήση ήταν από μια γυναίκα που εργαζόταν σε ένα περιοδικό στο Μαϊάμι, που ήθελε να μάθει πώς να αφαιρέσει τον ιό.
 
Τα αδέλφια εξακολουθούν να λειτουργούν την εταιρεία Brain Telecommunication μαζί με τον τρίτο αδελφό τους, έχοντας έδρα το ίδιο γραφείο στη Λαχώρη του Πακιστάν στο οποίο έγραψαν τον ιό «Brain» το 1986.
 
Σήμερα, ωστόσο, η επιχείρησή τους είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου στο Πακιστάν.
 
 
#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #virus #brain #pc #ibm

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment