Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Δημοσιεύθηκε το άρθρο: «Στο Internet, κανείς δεν ξέρει εάν είσαι σκύλος»

«Στο Internet, κανείς δεν ξέρει εάν είσαι σκύλος», είναι ένα δημοφιλές ρητό που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την ανωνυμία στο Internet.

Σκεφθείτε την ερμηνεία που μπορεί να δοθεί σε αυτή την φράση «τοποθετώντας» την σε αυτό που συμβαίνει στον σημερινό ψηφιακό κόσμο μας.

Πρόκειται για ένα σκίτσο με την αντίστοιχη λεζάντα του Peter Steiner το οποίο δημοσιεύθηκε στις 5 Ιουλίου 1993 στο περιοδικό «The New Yorker».

Σύμφωνα με δηλώσεις του Steiner, όταν το είχε σχεδιάσει ούτε ο ίδιος είχε σκεφθεί την εξέλιξη που θα είχε το διαδίκτυο. Μάλιστα αναφέρει ότι τότε είχε κάνει μια συνδρομή για πρόσβαση στο internet, όμως δεν το ενδιέφερε πολύ και την «άφησε» να λήξει.

Οι λέξεις είναι αυτές ενός μεγάλου σκύλου που κάθεται σε μια καρέκλα σε ένα γραφείο, με το πόδι του στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή μπροστά του, μιλώντας σε ένα μικρότερο σκυλί που κάθεται στο πάτωμα δίπλα του.

Ο Steiner από το 1993-2013 είχε κερδίσει μεταξύ 200.000-250.000$ μέχρι το 2013 από τις αναδημοσιεύσεις του συγκεκριμένου σκίτσου.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #PeterSteiner #internet

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment