Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Δημιουργήθηκε μία τριμερής συνεργασία μεταξύ της Apple, της IBM και της Motorola

Θύμιζε όνομα γνωστής οδοντόκρεμας, όμως η AIM (Apple-IBM-Motorola) ήταν μια προσπάθεια των τριών εταιρειών να «τρίψουν/τρίξουν» τα δόντια στις Microsoft και Intel.

Στις 02.10.1991, δημιουργήθηκε μία τριμερής συνεργασία μεταξύ της Apple, της IBM και της Motorola όπου έγινε γνωστή ως η συμμαχία AIM. Πριν 10 χρόνια, είχε προηγηθεί η πρώτη συμφωνία μεταξύ Apple και IBM.

Σκοπός ήταν να ανταγωνιστούν το ολιγοπώλιο και τη συμμαχία της Microsoft και της Intel στους επεξεργαστές και αναπτύξουν ένα πρότυπο για την αρχιτεκτονική PowerPC.

Η συμφωνία για τη συνεργασία υπογράφηκε από τους John Sculley (CEO της Apple), James Cannavino (αντιπρόεδρο της IBM), Jack Kuehler (επικεφαλής της IBM για την έρευνα και την ανάπτυξη).

Η AIM μετέτρεψε την αρχιτεκτονική της IBM Power σε μια πιο φιλική έκδοση επεξεργαστών, η οποία χρησιμοποιήθηκε στην σειρά υπολογιστών Macintosh της Apple από το 1994 έως το 2006.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #Apple #IBM #Motorola #powerpc #powercpu

 

Πηγή κειμένου

Post a comment