Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Δημιουργήθηκε η πρώτη ομάδα χρηστών υπολογιστών

Η πρώτη ομάδα χρηστών υπολογιστών δημιουργήθηκε στις 22.08.1955.

Αυτό συνέβη όταν έπειτα από ένα συμπόσιο στο Λος Άντζελες που διοργάνωσε η IBM, μια ομάδα αντιπροσώπων από δεκαεπτά ομάδες που χειρίζονταν τα υπολογιστικά συστήματα IBM 704**, συναντήθηκε εκ νέου στην εταιρεία RAND Corporation στη Σάντα Μόνικα, Καλιφόρνια.

Το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν η πρώτη ομάδα χρηστών ηλεκτρονικών υπολογιστών, SHARE.

Το όνομα της ομάδας επιλέχθηκε για να προωθήσει την ιδέα της ανταλλαγής πληροφοριών και προγραμμάτων μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η ομάδα αναπτύχθηκε γρήγορα και μερικά από τα αποτελέσματά της ήταν η δημιουργία προγραμμάτων καθώς και η συγγραφή εγχειριδίων για τους υπολογιστές της IBM.

** Στη φωτογραφία της ανάρτησης ο υπολογιστής IBM 704. Τον Απρίλιο του 1955 το πρώτο από τα τέσσερα έφτασε στο Εθνικό Εργαστήριο Lawrence στην πόλη Livermore στην Καλιφόρνια.

Το μοντέλο 704 θεωρήθηκε ως «σχεδόν ο μόνος υπολογιστής που μπορούσε να χειριστεί πολύπλοκα μαθηματικά».

Το 704 είχε σημαντικές βελτιώσεις από άποψη αρχιτεκτονικής σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, το IBM 701, όμως και τα δύο χρησιμοποιούσαν λυχνίες κενού στα κυκλώματα τους. Μια από τις αλλαγές που είχε το 704 ήταν ότι είχε μνήμη μαγνητικού πυρήνα (memory core) αντί της μνήμης με λυχνίες Williams που διέθετε το 701.

Η IBM πούλησε 140 υπολογιστικά συστήματα 704 μεταξύ 1955 και 1960.

 

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #IBM #RAND #IBM704

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment