Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Δημιουργήθηκε η επιτροπή CODASYL, υποστήριξε τη δημιουργία μιας κοινής γλώσσας προγραμματισμού

Μερικές πληροφορίες για την απαρχή της γλώσσας προγραμματισμού COBOL.

Σε μια έρευνα του 1959, αναφερόταν ότι ο προγραμματισμός κόστιζε κατά μέσο όρο 800.000$ και ότι η δημιουργία προγραμμάτων για την αναγνώριση κάθε νέου υλικού (~drivers) κόστιζε 600.000$.

Σε μια εποχή που οι νέες γλώσσες προγραμματισμού πολλαπλασιάζονταν με έναν ολοένα και αυξανόμενο ρυθμό, η ίδια έρευνα έδειξε ότι εάν χρησιμοποιηθεί μια κοινή γλώσσα προσανατολισμένη στις επιχειρήσεις, ο προγραμματισμός θα ήταν αρκετά φθηνότερος και θα ολοκληρωνόταν σε συντομότερο χρονικό διάστημα.

Έτσι, στα τέλη της δεκαετίας του 1950, οι λιγοστοί χρήστες υπολογιστών και οι τότε κατασκευαστές υπολογιστικών συστημάτων ανησυχούσαν για το αυξανόμενο κόστος προγραμματισμού.

Στις 08.04.1959, η Mary Hawes, μηχανικός υπολογιστών της Burroughs Corporation προσκάλεσε σε μια συνάντηση εκπροσώπους από ακαδημαϊκούς κύκλους, χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών και κατασκευαστές, στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια για να συζητήσουν τη δημιουργία μιας νέας γλώσσας προγραμματισμού.

Μεταξύ άλλων κάλεσαν την Grace Hopper (συνδημιουργό της FLOW-MATIC) την Jean Sammet και τον Saul Gorn. Έτσι, δημιουργήθηκε η επιτροπή CODASYL (Conference on Data Systems Languages) η οποία κατά τη συνεδρίαση του Απριλίου, ζήτησε από το Υπουργείο Αμύνης των Η.Π.Α. να υποστηρίξει μια προσπάθεια για τη δημιουργία μιας κοινής γλώσσας προγραμματισμού για τις επιχειρήσεις.

Το ίδιο έτος έγιναν και άλλες συναντήσεις, οι οποίες οδήγησαν στην ανάπτυξη της COBOL (COmol Business-Oriented Language).

Η φωτογραφία είναι από την συνάντηση για τα 25 χρόνια της COBOL το 1985.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #cobol

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment