Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά η λέξη «φωτογραφία» από τον Sir John Herschel

Σαν σήμερα το 1839, θεωρείται ότι έγινε για πρώτη φορά η χρήση της λέξης «φωτογραφία»!
 
Η λέξη «φωτογραφία» κυριολεκτικά σημαίνει «σχέδιο με φως». Η λέξη θεωρείται ότι επινοήθηκε για πρώτη φορά από τον Βρετανό επιστήμονα Sir John Herschel από τις ελληνικές λέξεις phos (phōtós) που σημαίνει «φως» και graphê που σημαίνει «σχέδιο ή γραφή».
 
Επίσης ο εικονιζόμενος Herschel ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε στη φωτογραφία τους όρους αρνητικό και θετικό.
 
Στις 14.03.1839 ο Herschel παρουσίασε την ερευνά του με τίτλο «Note on the Art of Photography, or the application of the Chemical Rays of Light to the purposes of Pictorial Representation» στη Βασιλική Εταιρεία (Royal Society) του Ηνωμένου Βασίλειου.
 
Η τεχνολογία που οδήγησε στην εφεύρεση της φωτογραφίας συνδυάζει ουσιαστικά δύο ξεχωριστές επιστήμες: την οπτική – τη σύγκλιση των ακτίνων φωτός για να σχηματίσουν μια εικόνα μέσα σε μια κάμερα – και τη χημεία, για να καταστεί δυνατή η λήψη και η μόνιμη εγγραφή αυτής της εικόνας σε φωτοευαίσθητο (φωτοευαίσθητο) επιφάνεια.
 
Με τον όρο φωτογραφία αναφερόμαστε στην τέχνη και επιστήμη της δημιουργίας οπτικών εικόνων μέσω της αποτύπωσης του φωτός, με χρήση κατάλληλων συσκευών (φωτογραφικές μηχανές).
 
#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #SirJohnHerschel #photography #photo #foto

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment