Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

BINAC ο πρώτος υπολογιστής για τον οποίο γράφτηκε εγχειρίδιο λειτουργίας για τους χρήστες του

Ήταν ο πρώτος υπολογιστής για τον οποίο γράφτηκε εγχειρίδιο λειτουργίας για τους χρήστες του.

Τα προηγούμενα υπολογιστικά συστήματα ήταν εγκατεστημένα σε ένα σημείο και οι άνθρωποι που τα είχαν δημιουργήσει γνώριζαν πολύ καλά τους «υπολογιστές» τους, οπότε και δεν υπήρχε η ανάγκη για τη συγγραφή ενός user manual.
Στην περίπτωση του BINAC, έπρεπε να γραφτεί ένα τέτοιο εγχειρίδιο διότι θα δινόταν στους τελικούς χρήστες της εταιρείας που τον παρήγγειλε.

Σε αυτή τη σπάνια φωτογραφία του 1949 βλέπουμε μια γυναίκα να χειρίζεται το τηλέτυπο που είναι συνδεδεμένο με τον υπολογιστή BINAC.

Όλο αυτό το υπολογιστικό σύστημα που καταλάμβανε Σε σημερινές τιμές θα κόστιζε 2.947.506 ευρώ!!

Στις 09 Οκτωβρίου 1947, υπεγράφη το συμβόλαιο μεταξύ των εταιρειών Northrop και EMCC για την κατασκευή του υπολογιστή BINAC (BINary Automatic Computer). Ο υπολογιστής θα παραδίδονταν στην Αμερικανική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Northrop Aircraft Company.

Ήταν ο πρώτος ηλεκτρονικός υπολογιστής στις Η.Π.Α με τη δυνατότητα να αποθηκεύει προγράμματα στη μνήμη του.

Ο BINAC τέθηκε σε λειτουργία τον Απρίλιο του 1949.

Χρησιμοποιούσε 700 λυχνίες κενού και ρελέ υδραργύρου.

Για την εκτέλεση μίας πρόσθεσης απαιτούνταν 0,8 δευτερόλεπτα, ενώ για τον πολλαπλασιασμό 1,2 δευτερόλεπτα. Η εισαγωγή των δεδομένων γινόταν στο οκταδικό σύστημα.

Η EMCC (Eckert-Mauchly Computer Co) ήταν η εταιρεία των J. Presper Eckert και John Mauchly, εφευρετών του υπολογιστή ENIAC.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #computer #nostalgy #memories #binac #emcc

Πηγή κειμένου:

Πηγή εικόνας:

Post a comment