Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ξεκίνησε η δημιουργία της γλώσσα προγραμματισμού Java

Η Java είναι ένα νησί στην Ινδονησία όπου παράγεται η ομώνυμη ποικιλία καφέ εσπρέσο.

Καλά μέχρι εδώ, με την Πληροφορική τι σχέση έχει αυτό…;

«Write Once, Run Anywhere», γράψε μια φορά, τρέξε οπουδήποτε. Έλεγε το σλόγκαν και κάποιοι προγραμματιστές ήπιαν πολλούς καφέδες για να το επιβεβαιώσουν…

Την 01 Φεβρουαρίου 1991 οι Mike Sheridan, James Gosling και Patrick Naughton μαζί με άλλους υπαλλήλους της Sun MicroSystems ξεκίνησαν να αναπτύσσουν την  αντικειμενοστρεφή γλώσσα προγραμματισμού Java. Η ομάδα ξεκίνησε αυτό το έργο για να αναπτύξει μια γλώσσα για ψηφιακές συσκευές όπως αποκωδικοποιητές, τηλεόραση κ.α. Το αρχικό τους έργο ονομάστηκε Green project, έπειτα Greentalk και η επέκταση των αρχείων ήταν .gt.

Τον Ιούνιο του 1991 το έργο ονομάστηκε «Oak» (δρυς) από τον Goesling, μιας και η βελανιδιά είναι ένα σύμβολο της δύναμης, το εθνικό δέντρο πολλών χωρών (ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Ρουμανία κ.λπ.) αλλά και γιατί είχε ένα τέτοιο δέντρο έξω από το γραφείο του.

Στη συνέχεια, το 1995, η ομάδα έπρεπε να αλλάξει το όνομα της γλώσσας καθώς το «Oak» ήταν ήδη κατοχυρωμένο από την εταιρεία Oak Technology. Τα υποψήφια ονόματα ήταν: «Dynamic», «Revolutionary», «Silk», «Jolt», «DNA» κ.α  Σύμφωνα με τον Goesling, τα «Java» και «Silk» ήταν τα επικρατέστερα ονόματα. Το όνομα Java αποφασίστηκε μετά από πολλή συζήτηση δεδομένου ότι ήταν τόσο μοναδικό και προερχόταν από μια ποικιλία σπόρων καφέ.

Η πρώτη έκδοση κυκλοφόρησε το 1995.

Στις 13 Νοεμβρίου του 2006, η Sun κυκλοφόρησε την Java ως ένα δωρεάν λογισμικό ανοιχτού κώδικα (FOSS). Το 2010, η Oracle Corporation 2010 απέκτησε την εταιρεία Sun MicroSystems.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #java #Sunmicrosystems #Sheridan #Gosling #Naughton

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας