Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο Steve Wozniak ολοκλήρωσε την πρωτότυπη πλακέτα του υπολογιστή Apple l

Η πρωτότυπη πλακέτα του υπολογιστή Apple l «ήρθε στη ζωή» στις 29 Ιουνίου 1975 και ο Steve Wozniak μόλις είχε γράψει τη δική του ιστορία στην απαρχή των προσωπικών υπολογιστών!

Στις 5 Μαρτίου 1975, ο Steve Wozniak (αριστερά στη φωτογραφία) παρακολούθησε την πρώτη συνάντηση της λέσχης Homebrew Computer στο γκαράζ του Gordon French. Ο Wozniak άρχισε αμέσως να δουλεύει πάνω στην ιδέα για τη δημιουργία μιας πλακέτας, που λίγο μετά θα γινόταν ο υπολογιστής Apple I.

Ο Wozniak έδειξε αυτή την πλακέτα στα μέλη της λέσχης. Ο ίδιος μαζί με τον Steve Jobs έδωσαν τα τεχνικά σχέδια για τον υπολογιστή σε ενδιαφερόμενα μέλη της λέσχης και κάποια από αυτά δημιουργήσουν δικά τους αντίγραφα της πλακέτας.

Έπειτα, ο Steve Jobs πρότεινε να σχεδιάσουν και να πουλήσουν αυτή την πλακέτα υπολογιστή που δημιούργησε ο Wozniak. Ο Jobs ήταν πεπεισμένος ότι ο υπολογιστής θα μπορούσε να πουληθεί σε λιγότερο από ένα χρόνο.
Ο Apple I κυκλοφόρησε στις 11 Απριλίου του 1976 σε κιτ, χωρίς κάποιο περίβλημα. Σε πολλά άρθρα εικονίζεται μέσα σε ξύλινα περιβλήματα, όμως αυτά είχαν κατασκευαστεί από τους αγοραστές του υπολογιστή.

Η αρχική τιμή του Apple I ήταν 666,66 δολάρια, επειδή στον Wozniak άρεσαν τα επαναλαμβανόμενα ψηφία.

Η πρώτη παρτίδα που παρήχθη χρησιμοποιήθηκε σε ένα μάθημα μαθηματικών γυμνασίου και δωρήθηκε στο κέντρο υπολογιστών Liza Loop, Συνολικά περίπου 200 μονάδες παρήχθησαν και όλες εκτός από 25 πουλήθηκαν μέσα σε εννέα ή δέκα μήνες.

Η παραγωγή του διακόπηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 1977, έχοντας προηγηθεί στις 10 Ιουνίου του 1977 η κυκλοφορία του διαδόχου του, του Apple II.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #apple #apple1 #stevewozniac #stevejobs

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment