Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η εταιρεία Acorn κυκλοφόρησε τον υπολογιστή Electron, μια οικονομική έκδοση του υπολογιστή BBC Micro

Ο Acorn Electron κυκλοφόρησε στις 25.08.1983 από την εταιρεία Acorn Computers Ltd και ήταν μια οικονομική έκδοση του εκπαιδευτικού/οικιακού υπολογιστή του BBC Micro.

Ο Electron συνδεόταν με ένα κασετόφωνο για τη «φόρτωση»/αποθήκευση προγραμμάτων. Είχε, επίσης, αρκετά καλά γραφικά και μπορούσε να συνδεθεί τόσο σε εξωτερική οθόνη υπολογιστή όσο και σε μια τηλεόραση.

Μέσω μιας κάρτας επέκτασης που συνδεόταν στο πίσω μέρος του υπολογιστή, ο Electron μπορούσε να «αποκτήσει» αρκετές από τις δυνατότητες που περιλαμβάνονταν σε επόμενα μοντέλα υπολογιστών της Acorn (BBC Master, Acorn Archimedes), όπως για παράδειγμα την προσθήκη επιπλέον ROM καθώς και τη δυνατότητα υποστήριξης του συστήματος αρχειοθέτησης δίσκων (Advanced Disc Filing System).

Το πρώτο χρονικό διάστημα κυκλοφορίας του, ο Electron είχε μεγάλη εμπορική επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο με πωλήσεις που έφταναν περίπου τις 250.000 μονάδες. Όμως, στη συνέχεια το αγοραστικό ενδιαφέρον μειώθηκε ραγδαία εξαιτίας του ανταγωνισμού (Sinclair ZX Spectrum) καθώς και της έλλειψης ποικιλίας λογισμικού. Η αρχική του τιμή ήταν 199£.

Επισκεπτόμενοι το Μουσείο, μπορείτε να δείτε από κοντά τον υπολογιστή Acorn Electron.

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #BBC #AcornElectron #Acorncomputers #microcomputers

 

Πηγή κειμένου

Post a comment