Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Έγινε η πρώτη συνάντηση της Homebrew Computer Club, από τις τάξεις «βγήκαν» οι ιδρυτές εταιρειών μικροϋπολογιστών

Ιστορία «φτιάχνουν» οι παρέες… που λέει και το γνωστό άσμα… μόνο που στην παρακάτω ιστορία, «έφτιαξαν» τη Silicon Valley!
 
Στις 05.03.1975 η λέσχη Homebrew Computer Club, διοργάνωσε την πρώτη της συνάντηση σε ένα γκαράζ στο Menlo Park της California. Οι ιδρυτές της, Fred Moore & Gordon French προσκάλεσαν πάνω από 30 χομπίστες μικροϋπολογιστών, οι οποίοι αξιοποίησαν την πρώτη τους συνάντηση, συζητώντας για τον Altair, έναν υπολογιστή που θα μπορούσε κάποιος να τον φτιάξει στο σπίτι του με τη βοήθεια ενός κουτιού που περιέχει όλα τα σύνεργα, αυτή η ιδέα άρεσε στους υπόλοιπους και οδήγησε στην εξέλιξη των προσωπικών υπολογιστών.
Τα μέλη της Homebrew ήταν μηχανικοί και λάτρεις των υπολογιστών και συναντιόντουσαν γιατί τους άρεσε η ενασχόληση με τους υπολογιστές και οι συναντήσεις τους δεν γινόντουσαν για εμπορικούς σκοπούς – τουλάχιστον στην αρχή. Τα μέλη της λέσχης «αντάλλαζαν» πληροφορίες για όλες τις πτυχές της τεχνολογίας των μικροϋπολογιστών και μιλούσαν για τις συσκευές που είχαν σχεδιάσει.
 
Από τις τάξεις της λέσχης «βγήκαν» οι ιδρυτές πολλών εταιρειών μικροϋπολογιστών. Μεταξύ των μελών της ήταν οι: Steve Jobs και Steve Wozniak (Apple Computer), Harry Garland και Roger Melen (Cromemco), Paul Terrell (Byte Shop), Adam Osborne (Osborne Computer), Jerry Lawson (παιχνιδοκονσόλα Fairchild Channel F). Η φωτογραφία είναι από το reunion της λέσχης το 2005. Αξίζει να αναφερθεί ότι η λέσχη αυτή έπαιξε σημαντικό ρόλο και στην «γέννηση» της Silicon Valley.
 
Μια από τις δράσεις της Homebrew Computer Club, ήταν η έκδοση ενημερωτικών δελτίων, με το πρώτο να δημοσιεύεται στις 15.03.1975 και το τελευταίο τον Δεκέμβριο του 1977, έπειτα από 21 τεύχη.
Ανάμεσα στο ενημερωτικό υλικό, ήταν και η δημοσίευση Bill Gates με τίτλο «Open Letter to Hobbyists» που απευθυνόταν στους χομπίστες που τότε ασχολούνταν με τους υπολογιστές και τους κατηγορούσε ότι έκλεβαν software.
 
Επίσης, ο Paul Terrell, αντιπρόσωπος της εταιρείας MITS, ήταν μέλος του συλλόγου και παρείχε πληροφορίες στα μέλη σχετικά με την πρόοδο του Altair 8800 στο εργοστάσιο. Αργότερα, ο Terrell ξεκίνησε το Byte Shop, ένα κατάστημα υπολογιστών στην περιοχή Mountain View της California και ήταν αυτός που αγόρασε για το κατάστημά του, τα πρώτα 50 Apple I Computers από τον Steve Jobs και τον Steve Wozniak, οι οποίοι είχαν κάνει μια σχετική επίδειξη του Apple I στο SLAC National Accelerator Laboratory.
Οι σχετικές ενημερώσεις και καλέσματα για την εκδήλωση:
 
#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #HomebrewComputerClub

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας