Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γεννήθηκε ο ιδρυτής της Amazon, ο Jeff Bezos

Αυτή είναι η εξωτερική όψη του γκαράζ του Jeff Bezos από το οποίο ξεκίνησε την Amazon.

Είναι γνωστή και η φωτογραφία από το εσωτερικό του με τον ίδιο να κάθεται σε ένα απλό γραφειάκι με έναν υπολογιστή. (Βλέπετε την αρχική εικόνα αυτού του άρθρου).

Στις 12.01.1964 στο Ν. Μεξικό, γεννήθηκε ο ιδρυτής της Amazon, μιας διαδικτυακής εταιρείας εμπορίας βιβλίων, η οποία σήμερα πουλά σχεδόν τα πάντα…!

Και στις εγκαταστάσεις της εργάζονται δεκάδες ρομπότ!

Το επίθετο Bezos το πήρε από τον πατριό του, τον Κουβανό Miguel Bezos.

Το 1986 ο Bezos αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Princeton με πτυχίο στην μηχανολογία και την πληροφορική. Μετά την αποφοίτησή του, απέρριψε θέσεις εργασίας σε εταιρείες όπως η Intel και η Bell Labs.

Ίδρυσε μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών ειδήσεων μέσω fax με τον Halsey Minor, τον ιδρυτή του CNET. Μετά την αποτυχία της επιχείρησης, εργάστηκε στη Wall Street σε εταιρείες όπως οι Fitel, Bankers Trust και D. E. Shaw & Co. στη Νέα Υόρκη. Έγινε ο νεότερος Αντιπρόεδρος της D. E. Shaw & Co. όμως παρά την επιτυχία, αποφάσισε να παραιτηθεί από τον χρηματοοικονομικό τομέα.

Το 1994 «αφουγκραζόμενος» την εποχή και διαβλέποντας ότι το internet είναι το μέλλον, ίδρυσε το Amazon.com, αρχικά ως ένα διαδικτυακό κατάστημα πώλησης βιβλίων και αργότερα σε αυτό εισήγαγε λειτουργίες όπως: οι αγορές με ένα κλικ, οι κριτικές πελατών και επαλήθευση παραγγελίας μέσω e-mail.

Τα επόμενα χρόνια, επέκτεινε τις κατηγορίες των προς πώληση προϊόντων, με διάφορα άλλα είδη, όπως ρούχα, CD, παιχνίδια, κοσμήματα, ρολόγια, ηλεκτρονικά και παπούτσια.

Στις 27 Δεκεμβρίου 1999, ο Jeff Bezos, ιδρυτής και πρόεδρος της Amazon, αναδείχθηκε ως «ο Άνθρωπος της Χρονιάς» από το περιοδικό Τime.

Το 1998, ο Bezos επένδυσε 250.000 δολάρια στην Google.

Το παιδικό του όνειρο για διαστημικά ταξίδια τον ώθησε στην ίδρυση της Blue Origin το 2000, μιας αεροδιαστημικής εταιρείας που αναπτύσσει τεχνολογίες για να προσφέρει διαστημικά ταξίδια στους πελάτες, όταν με το καλό ξεκινήσουν.

Το 2018, ανακοίνωσαν ότι οι τιμές ταξιδιών θα κυμαίνονται από 200.000 έως 300.000$ ανά άτομο. Το 2013, ο Bezos αποκάλυψε τα πρώτα του σχέδια για την παράδοση των προϊόντων στους πελάτες με drones, μέσω της υπηρεσίας Amazon Prime Air (2016).

Τον Αύγουστο του 2013 αγόρασε την εφημερίδα The Washington Post έναντι 250 εκατ. δολαρίων.

Στον τομέα του τουρισμού, έχει επενδύσει 112 εκατ. στην εταιρεία Airbnb και 35 εκατ. δολάρια στην Uber.

Στις 5 Ιουλίου 2021 ο Bezos αποχώρησε από CEO της Amazon για να αφοσιωθεί στα νέα του σχέδια/όνειρα! Η ημερομηνία δεν είναι τυχαία, καθώς την ίδια ημέρα το 1994 ίδρυσε την εταιρεία του, την Amazon. Ο Bezos ανέθεσε τα καθήκοντά του στον Andrew R. Jassy ο οποίος από τις 05.07.2021 είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Amazon.

Στις 20 Αυγούστου 2021 ο Jeff Bezos έκανε σήμερα ένα 10 λεπτό διαστημικό ταξίδι  μαζί με τρεις συνεπιβάτες.  Το διαστημικό σκάφος εφθασε σε ύψος 100 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης. Λίγο καιρό νωρίτερα ο Πριν λίγο καιρό ο Richard Branson (Virgin Galactic) έκανε την αρχή των διαστημικών ταξιδιών φθάνοντας στο ύψος των 86 χλμ. από την επιφάνεια της Γης.

 

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #jeffbezos #amazon #internet #eshop

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας