Το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο George Stibitz έκανε την πρώτη δημόσια επίδειξη remote computing

Τι, δηλαδή το remote δεν «ανακαλύφθηκε» τώρα τελευταία…;;;

Στις 11.09.1940 ο George Stibitz έκανε την πρώτη δημόσια επίδειξη remote computing στην Αμερικανική Μαθηματική Εταιρεία στο Dartmouth College.

Ο Stibitz, ενώ εργαζόταν στο Bell Labs, πειραματιζόταν με διάφορες κατασκευές με ρελέ (ηλεκτρονόμος) στο σπίτι του. Κατά τη διάρκεια αυτών των πειραμάτων, ανέπτυξε ένα κύκλωμα για να προσθέσει δυαδικούς αριθμούς. Η κατασκευή αυτού του κυκλώματος (στην εικόνα κάτω δεξιά) και οι σχετικές δοκιμές που έκανε, τον «οδήγησαν» στη δημιουργία ένα τερματικό που επέτρεψε στους συμμετέχοντες στο συνέδριο να εκτελούν απομακρυσμένους υπολογισμούς μέσω τηλεφωνικών γραμμών.

Ο Stibitz παρουσίασε τη δημιουργία του, στις 11.09.1940 όταν και έκανε την πρώτη δημόσια επίδειξη remote computing στην Αμερικανική Μαθηματική Εταιρεία στο Dartmouth College. Ο Stibitz, είχε καταφέρει να δημιουργήσει ένα τερματικό, που επέτρεπε στους συμμετέχοντες στο συνέδριο να εκτελούν απομακρυσμένους υπολογισμούς μέσω τηλεφωνικών γραμμών.

Η μπρούτζινη πλάκα (δεξιά στην εικόνα) βρίσκεται στην είσοδο της αίθουσας McNutt Hall στο Dartmouth College και γράφει:
«Σε αυτό το κτίριο στις 9 Σεπτεμβρίου 1940, ο George Robert Stibitz, τότε μαθηματικός στα εργαστήρια Bell Laboratories, παρουσίασε για πρώτη φορά την απομακρυσμένη λειτουργία ενός ηλεκτρικού ψηφιακού υπολογιστή «complex number calculator» -τον οποίο είχε σχεδίασε το 1937 στα Bell Labs- σε μια συνάντηση της Αμερικανικής Μαθηματικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε εδώ όπου μέλη του ακροατηρίου απέστειλαν πληροφορίες στον υπολογιστή στο Bell Labs στη Νέα Υόρκη Πόλη και σε δευτερόλεπτα έλαβαν απαντήσεις που μεταδόθηκαν από τον υπολογιστή σε ένα τηλέτυπο σε αυτή την αίθουσα».

#recall_memory #hellenicITmuseum #elmp #museum #technologymuseum #todayintechhistory #computers #BellLaboratories #DartmouthCollege #cnc #remote #remotecomputer

 

Πηγή κειμένου

Πηγή εικόνας

Post a comment